Vincent de Groot: "Onze dienstverlening is volledig gericht op de internationale werknemer. Door de uitgebreide ervaring met en de specifieke kennis over onder meer de fiscale omstandigheden van zeevarenden, personen werkzaam in de offshore-industrie en bij baggerbedrijven, maar ook voor andere internationaal mobiele werknemers, weet u zeker dat uw fiscale zaken in vertrouwde en deskundige handen zijn.

Bent u buiten Nederland werkzaam? Zit u met vragen over belastingen en sociale premies? Niet alleen voor het verzorgen van uw Nederlandse aangifte inkomstenbelasting, maar ook bij advisering over werken buiten Nederland of voor een buitenlandse werkgever en wonen buiten Nederland bent u bij ons aan het juiste adres!"Translate this site


Meer ruzies in 2015 omdat alimentatie niet aftrekbaar is

Als betaalde alimentatie in 2015 geen volledige aftrekpost meer is, komen gescheiden vaders in de problemen. Dat betekent ruzie tussen ex-echtgenoten en extra rechtszaken. Dat voorspellen advocaten in het familierecht.

Het kabinet vermindert de fiscale voordelen voor alimentatiebetalende ouders. Zij mogen vanaf 2015 een deel ervan niet meer aftrekken. Dat scheelt 50 tot 300 euro per maand, schat voorzitter Rob van Coolwijk van de vereniging van Familierecht Advocaten Scheidingsmediators (vFAS).

Veel ex-partners kunnen dan het vastgestelde alimentatiebedrag niet meer opbrengen. Van Coolwijk: 'Minister Asscher zegt dat gescheiden ouders dan zelf gaan praten over vermindering van het alimentatiebedrag. De dagelijkse praktijk is helaas weerbarstiger. Ouders krijgen ruzie, kinderen hebben daar last van en de rechter moet eraan te pas komen. We zien vaak dat de andere partij geen krimp wil geven.' En dan volgt een rechtszaak over een lager alimentatiebedrag, voorspelt Van Coolwijk. Ook dat jaagt de betrokkenen op kosten. Wie een laag inkomen heeft krijgt wel een advocaat toegewezen, maar er geldt een eigen bijdrage van minimaal 196 euro. Die kan oplopen tot 823 euro bij een modaal inkomen. Van Coolwijk adviseert mediation, wat maximaal 150 euro kost.

Gescheiden ouders die alimentatie betalen, krijgen geen kinderbijslag. Een deel van de alimentatie mogen ze nu nog als aftrekpost opvoeren. Nederland telt jaarlijks 36.000 scheidingen.

Internationaal werkzaam, zeevarend? Werkzaam in de bagger- of offshore-industrie? Neem contact op met Robelco Tax Services!

X