Vincent de Groot: "Onze dienstverlening is volledig gericht op de internationale werknemer. Door de uitgebreide ervaring met en de specifieke kennis over onder meer de fiscale omstandigheden van zeevarenden, personen werkzaam in de offshore-industrie en bij baggerbedrijven, maar ook voor andere internationaal mobiele werknemers, weet u zeker dat uw fiscale zaken in vertrouwde en deskundige handen zijn.

Bent u buiten Nederland werkzaam? Zit u met vragen over belastingen en sociale premies? Niet alleen voor het verzorgen van uw Nederlandse aangifte inkomstenbelasting, maar ook bij advisering over werken buiten Nederland of voor een buitenlandse werkgever en wonen buiten Nederland bent u bij ons aan het juiste adres!"Translate this site


Eigen risico stijgt 150 procent sinds invoering

Het eigen risico stijgt volgend jaar naar 375 euro, dat betekent een stijging van 150 procent sinds de invoering in 2008. In 2008 werd het eigen risico ingevoerd waardoor Nederlanders de eerste 150 euro aan zorgkosten zelf moesten betalen. In 2006 en 2007 kregen verzekerden nog geld terug als zij geen gebruik maakten van zorg, de no-claim kon oplopen tot 255 euro.

Hoewel het eigen risico flink is gestegen, neemt ook het aantal mensen toe dat het eigen risico vrijwillig verhoogt. Het eigen risico kan maximaal met 500 euro verhoogd worden. In 2010 koos 6 procent voor het verhogen van het eigen risico; in 2014 was dat 11 procent. Dat meldt vergelijkingssite Hoyhoy.nl.

Verhogen
Door het eigen risico te verhogen, neemt de premie voor een zorgverzekering af. Hoeveel korting de verzekerde krijgt, hangt af van de verzekeraar. Gemiddeld is de besparing de helft van het extra eigen risico. Of het verhogen van het eigen risico een goed idee is, is afhankelijk van twee vragen.
  •  “Mocht je naar het ziekenhuis moeten, kan je dan die 905 euro aan de zorgverzekeraar overmaken?
  • En wat verwacht je aan zorg nodig te hebben?”
Dat zei Ruud Martens, directeur bij vergelijkingssite Independer.nl, eerder op NPO Radio 2. Volgens Martens kiezen de meeste mensen die het eigen risico willen verhogen voor het maximale bedrag.

Internationaal werkzaam, zeevarend? Werkzaam in de bagger- of offshore-industrie? Neem contact op met Robelco Tax Services!

X