Vincent de Groot: "Onze dienstverlening is volledig gericht op de internationale werknemer. Door de uitgebreide ervaring met en de specifieke kennis over onder meer de fiscale omstandigheden van zeevarenden, personen werkzaam in de offshore-industrie en bij baggerbedrijven, maar ook voor andere internationaal mobiele werknemers, weet u zeker dat uw fiscale zaken in vertrouwde en deskundige handen zijn.

Bent u buiten Nederland werkzaam? Zit u met vragen over belastingen en sociale premies? Niet alleen voor het verzorgen van uw Nederlandse aangifte inkomstenbelasting, maar ook bij advisering over werken buiten Nederland of voor een buitenlandse werkgever en wonen buiten Nederland bent u bij ons aan het juiste adres!"Translate this site


AIVD en OM via achterdeur bij gegevens Belastingdienst

Overheidsinstanties zoals de AIVD en het Openbaar Ministerie (OM) kunnen via een "wettelijke achterdeur" toegang krijgen tot de gegevens over burgers die bij de Belastingdienst liggen opgeslagen. Dat concludeert De Correspondent na onderzoek. Via die achterdeur kunnen de instanties gegevens opvragen die ze zelf niet mogen vorderen of minder lang mogen bewaren. Het gaat om persoonsgegevens van miljoenen Nederlanders over werk-, loon- en banktransacties, maar ook over informatie over kentekens, beelden van kentekenregistraties, parkeergedrag en OV-reizigersgedrag. De fiscus mag de gegevens over burgers lang bewaren: zo lang de gegevens 'fiscaal relevant' zijn. Dat is vijf tot zeven jaar.

Verschillende hoogleraren hebben volgens De Correspondent met verbazing gereageerd op de bevindingen: "Dit is heel bedenkelijk en een open uitnodiging voor andere overheidsinstanties. Een officier van justitie die niet meer dan een verdenking heeft van een strafbaar feit, kan al gegevens opvragen", stelt bijvoorbeeld Theo de Roos, emeritus hoogleraar strafrecht. "Dat gaat inderdaad extreem ver", stelt Guido de Bont, hoogleraar Belastingrecht. "De politie heeft veel wettelijke beperkingen, maar het ligt gewoon allemaal bij de fiscus en geen haan die er naar kraait. We hebben een monster gecreëerd."

Internationaal werkzaam, zeevarend? Werkzaam in de bagger- of offshore-industrie? Neem contact op met Robelco Tax Services!

X