Vincent de Groot: "Onze dienstverlening is volledig gericht op de internationale werknemer. Door de uitgebreide ervaring met en de specifieke kennis over onder meer de fiscale omstandigheden van zeevarenden, personen werkzaam in de offshore-industrie en bij baggerbedrijven, maar ook voor andere internationaal mobiele werknemers, weet u zeker dat uw fiscale zaken in vertrouwde en deskundige handen zijn.

Bent u buiten Nederland werkzaam? Zit u met vragen over belastingen en sociale premies? Niet alleen voor het verzorgen van uw Nederlandse aangifte inkomstenbelasting, maar ook bij advisering over werken buiten Nederland of voor een buitenlandse werkgever en wonen buiten Nederland bent u bij ons aan het juiste adres!"Translate this site


331.000 Nederlanders betalen zorgpremie niet

331.000 Nederlanders hebben structurele problemen met het betalen van hun zorgpremie en lopen achter in de betaling. Daarmee neemt het aantal wanbetalers in de zorg sterk toe, zo meldt RTL Nieuws donderdag op basis van eigen onderzoek. In de eerste acht maanden van 2014 is het aantal Nederlanders dat zijn zorgpremie niet wil of kan betalen met 5 procent gestegen.

Bij elkaar gaat het om een schuld van ruim 1 miljard euro. Bij meer dan 100.000 wanbetalers wordt de zorgpremie inmiddels ingehouden. De meeste mensen hebben ook elders nog schulden, aldus RTL.

Beslag
Wanneer een zorgpremie zes maanden of langer niet wordt betaald, wordt een melding gemaakt bij het Zorginstituut. De betalingsachterstand wordt dan meteen verhoogd met 40 euro per maand. Het instituut kan ook beslag leggen op loon, een uitkering of de zorgtoeslag. Sinds april 2013 is het mogelijk om zorgtoeslag in te houden wanneer de zorgpremie niet wordt betaald. Vorig jaar was dit voor 110.000 mensen het geval, zo werd zeker 100 miljoen euro teruggehaald. Verzekeraars zeggen steeds meer te doen om mensen te helpen bij het betalen van hun premies en rekeningen. Maandelijks wordt tienduizenden klanten een betalingsregelingen aangeboden.

Internationaal werkzaam, zeevarend? Werkzaam in de bagger- of offshore-industrie? Neem contact op met Robelco Tax Services!

X