Vincent de Groot: "Onze dienstverlening is volledig gericht op de internationale werknemer. Door de uitgebreide ervaring met en de specifieke kennis over onder meer de fiscale omstandigheden van zeevarenden, personen werkzaam in de offshore-industrie en bij baggerbedrijven, maar ook voor andere internationaal mobiele werknemers, weet u zeker dat uw fiscale zaken in vertrouwde en deskundige handen zijn.

Bent u buiten Nederland werkzaam? Zit u met vragen over belastingen en sociale premies? Niet alleen voor het verzorgen van uw Nederlandse aangifte inkomstenbelasting, maar ook bij advisering over werken buiten Nederland of voor een buitenlandse werkgever en wonen buiten Nederland bent u bij ons aan het juiste adres!"Translate this site


Lijfrente spreiden?

In verband met mijn aanstaande pensioen vallen de koopsompolissen vrij die ik in het verleden heb afgesloten. Is er een alternatief voor de lage rente zodat ik een hogere uitkering krijg?

Nee, of u nu een bankspaarproduct koopt of een klassieke lijfrente, u hebt steeds te maken met die lage rente. Nu met al uw polissen een levenslange lijfrente afsluiten is jammer, door de lage rente ontvangt u een veel lagere uitkering dan wanneer de rente hoger zou zijn.

Wat u wel kunt doen is een aantal van de nu expirerende polissen in vijf jaar laten uitkeren. De uitkering is dan hoger dan bij een levenslange lijfrente. De andere polissen parkeert u zolang tot uw 70ste verjaardag. In het jaar dat u 70 wordt gaat u vervolgens op zoek naar de beste lijfrente of beste bankspaarproduct. Misschien is de rente dan gestegen zodat de uitkering hoger is. Maar omdat u dan vijf jaar ouder bent, zal de uitkering van de levenslange lijfrente hoger uitvallen dan nu het geval is. Op die manier behaalt u mogelijk toch een beter resultaat.

Internationaal werkzaam, zeevarend? Werkzaam in de bagger- of offshore-industrie? Neem contact op met Robelco Tax Services!

X