Vincent de Groot: "Onze dienstverlening is volledig gericht op de internationale werknemer. Door de uitgebreide ervaring met en de specifieke kennis over onder meer de fiscale omstandigheden van zeevarenden, personen werkzaam in de offshore-industrie en bij baggerbedrijven, maar ook voor andere internationaal mobiele werknemers, weet u zeker dat uw fiscale zaken in vertrouwde en deskundige handen zijn.

Bent u buiten Nederland werkzaam? Zit u met vragen over belastingen en sociale premies? Niet alleen voor het verzorgen van uw Nederlandse aangifte inkomstenbelasting, maar ook bij advisering over werken buiten Nederland of voor een buitenlandse werkgever en wonen buiten Nederland bent u bij ons aan het juiste adres!"Translate this site


Fiscus tipt over reizigers met veel contant geld

De Belastingdienst tipt collega's in het buitenland sinds het begin van het jaar als een van hun landgenoten met veel contant geld Nederland verlaat of binnenkomt. De fiscus hoopt en verwacht dat andere landen dat andersom ook gaan doen. Dat bevestigt een woordvoerder van de Belastingdienst vrijdag, naar aanleiding van berichtgeving door het AD.

In het afgelopen jaar is volgens hem 72 miljoen euro cash aangetroffen bij tweeduizend buitenlanders, van wie er vierhonderd uit landen van de Europese Unie kwamen. Gemiddeld gaat het om 36.000 euro per persoon. Het hoogste bedrag was 2,3 miljoen euro.

In de gaten
Met die grote bedragen aan contant geld hoeft niets mis te zijn. Maar de fiscus houdt wel in de gaten of iemand de bedragen aangeeft. Vanaf 10.000 euro zijn mensen verplicht bij de douane te melden als ze vanuit Nederland de grens overgaan of hier binnenkomen. Ambtenaren van Financiën proberen in Brussel anderen mee te krijgen om binnen de EU gegevens uit te wisselen, als mensen met grote bedragen contant geld de grens overgaan. Dat gebeurt al met vermoedens van zwart geld en dit zou volgens de woordvoerder een logische vervolgstap zijn.

Internationaal werkzaam, zeevarend? Werkzaam in de bagger- of offshore-industrie? Neem contact op met Robelco Tax Services!

X