Vincent de Groot: "Onze dienstverlening is volledig gericht op de internationale werknemer. Door de uitgebreide ervaring met en de specifieke kennis over onder meer de fiscale omstandigheden van zeevarenden, personen werkzaam in de offshore-industrie en bij baggerbedrijven, maar ook voor andere internationaal mobiele werknemers, weet u zeker dat uw fiscale zaken in vertrouwde en deskundige handen zijn.

Bent u buiten Nederland werkzaam? Zit u met vragen over belastingen en sociale premies? Niet alleen voor het verzorgen van uw Nederlandse aangifte inkomstenbelasting, maar ook bij advisering over werken buiten Nederland of voor een buitenlandse werkgever en wonen buiten Nederland bent u bij ons aan het juiste adres!"



Translate this site


Zwartspaarders kiezen voor inkeerregeling

In de eerste maanden van dit jaar werd een miljard euro aan zwart spaargeld aangemeld bij de Belastingdienst, zo meldde het dagblad Trouw afgelopen maart. In mei was dat bedrag opgelopen tot meer dan drie miljard euro en waren er ruim 6.000 spijtoptanten, berichtte het AD begin juni.

Donderdag kwam het Financieele Dagblad met een update: tussen september 2013 en 20 juni dit jaar stond de teller op ongeveer 9.000 inkeerders die gemiddeld vijf ton aan vermogen per persoon hebben aangemeld. In totaal komt dat neer op zo’n 4,5 miljard euro aan vermogen. De Belastingdienst kan hiermee eenmalig ongeveer 75 duizend euro per persoon extra incasseren.

Zwartspaarders: wat kunnen ze nog doen?
Adviseur Ton Apeldoorn, een voormalig medewerker van de Fiod die inkeerders begeleidt, geeft tegenover het FD aan dat er voor echte weigeraars nog enkele alternatieven zijn om buiten het zicht van de fiscus te blijven. Het gros van het Nederlandse spaargeld dat onttrokken is aan het zicht van de fiscus, zit volgens experts in Luxemburg en Zwitserland. Luxemburg ging afgelopen jaar overstag en beloofde vanaf 2015 mee te doen aan de uitwisseling van gegevens binnen de EUZwitserland gaf dit voorjaar aan zich aan te sluiten bij een Oeso-voorstel voor strengere regels rond buitenlandse bankrekeningen. Dat treedt waarschijnlijk vanaf 2017 in werking.

1) Cash
Zwitserse banken laten hun klanten maximaal 50 duizend euro tot 100 duizend euro per jaar opnemen. Zwartspaarders kunnen hun geld echter verplaatsen naar Luxemburg, het daar opnemen en thuis bewaren in een kluis.

2) Goud
Zwartspaarders kunnen hun vermogen ook omwisselen in goud, waarover geen rente wordt betaald. In dat geval zijn er volgens adviseur Apeldoorn geen rapportageverplichtingen.

3) Aandelen
Spaargeld omzetten in aandelenbeleggingen is ook een optie, omdat vermogen hiermee net als bij goud, niet meer als rentedragend wordt gezien. Hierbij is het risico van waardeschommelingen uiteraard wel groter.

4) Dubai en Singapore
Spaargeld verkassen naar Dubai of Singapore biedt mogelijkheden om te ontkomen aan de nieuwe rapportageverplichtingen, waar veel landen onder druk van de Oeso en de G20 aan meedoen. Maar volgens Apeldoorn kunnen deze stadstaten zich op termijn waarschijnlijk niet onttrekken aan de internationale druk.

Internationaal werkzaam, zeevarend? Werkzaam in de bagger- of offshore-industrie? Neem contact op met Robelco Tax Services!

X