Vincent de Groot: "Onze dienstverlening is volledig gericht op de internationale werknemer. Door de uitgebreide ervaring met en de specifieke kennis over onder meer de fiscale omstandigheden van zeevarenden, personen werkzaam in de offshore-industrie en bij baggerbedrijven, maar ook voor andere internationaal mobiele werknemers, weet u zeker dat uw fiscale zaken in vertrouwde en deskundige handen zijn.

Bent u buiten Nederland werkzaam? Zit u met vragen over belastingen en sociale premies? Niet alleen voor het verzorgen van uw Nederlandse aangifte inkomstenbelasting, maar ook bij advisering over werken buiten Nederland of voor een buitenlandse werkgever en wonen buiten Nederland bent u bij ons aan het juiste adres!"Translate this site


Schippers wil nieuwe polis voor zorgverzekering

Minister van Volksgezondheid Edith Schippers (VVD) wil een nieuwe goedkope polisvorm voor de ziektekostenverzekering introduceren. De zorgverzekeraars bepalen daarbij naar welke arts of zorgverlener de patiënt moet gaan. Dat heeft de bewindsvrouw maandag gezegd op Radio 1. De polis komt naast de restitutiepolis, waarbij de patiënt zelf mag kiezen, en de naturapolis, waarbij alleen zorg door gecontracteerde zorgverleners wordt vergoed. Bij de laatste polis moet een deel zelf worden betaald als de patiënt naar een ander gaat.

In de nieuwe polis wordt zorg door zorgverleners zonder contract helemaal niet vergoed. De premie is daardoor lager. De nieuwe polis moet bijdragen aan een bezuiniging van een miljard euro. Schippers reageerde voor de radio op kritiek van huisartsen die bezorgd zijn over een aanpassing van de zorgverzekeringswet waardoor de vrije artsenkeus van patiënten in het gedrang zou komen. "Je kunt gewoon een polis kiezen’’, aldus Schippers. ''Er komt een derde bij voor mensen die niet meer voor slechte of ondoelmatige zorg willen betalen.''

Afspraken
Met onder meer ziekenhuizen, artsen en patiëntengroepen maakte Schippers eerder afspraken om ruim 1 miljard euro minder uit te geven door vooral doelmatiger te werken en zinnige zorg te vergoeden. ''Hierdoor is voorkomen dat het eigen risico omhoog moest of het basispakket fors werd verkleind.'' De nieuwe polis sluit volgens de bewindsvrouw goed aan bij de plannen om de zorg betaalbaar te houden. De al bestaande naturapolis en restitutiepolis blijven bestaan. De naturapolis vergoedt alleen zorg door gecontracteerde zorgverleners, waardoor patiënten een deel zelf moeten betalen als ze naar een andere hulpverlener gaan. De restitutiepolis biedt volledige keuzevrijheid, maar is wel duurder.

Internationaal werkzaam, zeevarend? Werkzaam in de bagger- of offshore-industrie? Neem contact op met Robelco Tax Services!

X