Vincent de Groot: "Onze dienstverlening is volledig gericht op de internationale werknemer. Door de uitgebreide ervaring met en de specifieke kennis over onder meer de fiscale omstandigheden van zeevarenden, personen werkzaam in de offshore-industrie en bij baggerbedrijven, maar ook voor andere internationaal mobiele werknemers, weet u zeker dat uw fiscale zaken in vertrouwde en deskundige handen zijn.
Bent u buiten Nederland werkzaam? Zit u met vragen over belastingen en sociale premies? Niet alleen voor het verzorgen van uw Nederlandse aangifte inkomstenbelasting, maar ook bij advisering over werken buiten Nederland of voor een buitenlandse werkgever en wonen buiten Nederland bent u bij ons aan het juiste adres!"
Translate this site
Spaargeld wordt massaal ingezet voor extra aflossingen
Over de afgelopen twaalf maanden is het spaargeld van huishoudens met ongeveer 4 miljard euro afgenomen. Dit meldt de Nederlandsche Bank (DNB) dinsdag. ‘Volgens de banken is een deel van het opgenomen spaargeld gebruikt voor extra aflossingen’, aldus de DNB. Een daling van het spaargeld over een periode van twaalf maanden is in Nederland zeer uitzonderlijk.
Al geruime tijd nemen de spaar- en hypotheekrentes van banken af. Ook de afgelopen twaalf maanden zijn beide rentes met ongeveer een half procentpunt afgenomen. In februari van dit jaar kregen Nederlandse huishoudens een rente van gemiddeld 1,37% op hun eenvoudig opneembaar spaargeld. Op nieuw afgesloten hypotheken moest gemiddeld 3,52% worden betaald.
Nederlandse huishoudens hadden in februari ongeveer 280 miljard euro aan eenvoudig opneembaar spaargeld tegen een gemiddelde spaarrente van 1,37 procent. De afgelopen twee jaar is de spaarrente afgenomen. Hierbij hebben onder meer de vraag van banken naar financiering, het aanbod van spaargeld en de kosten van andere vormen van financiering een rol gespeeld.
Ook de spaarrente op het vaststaand spaargeld is afgenomen. Huishoudens hebben ongeveer 50 miljard euro aan vaststaand spaargeld. Op het spaargeld dat in februari werd vastgezet, werd een rente vergoed van gemiddeld 2,26%. Ongeveer de helft van het in februari op een spaardeposito geplaatste spaargeld kende een vaste looptijd van maximaal één jaar. De omvang van de hypotheken van Nederlandse huishoudens bij banken bedroeg in februari ongeveer 540 miljard euro. Op deze uitstaande hypotheken betalen huishoudens een gemiddelde rente van 4,47%.
Aflossen aantrekkelijk
Ook deze rente op uitstaande hypotheken is afgenomen, maar veel minder dan de rente op eenvoudig opneembaar spaargeld. Dit komt omdat huishoudens hun rente vaak voor langere tijd vast zetten. Door het opgelopen verschil tussen de (vaak variabele) spaarrente en (meestal langer vaststaande) hypotheekrente kan aflossen van de schuld voor huishoudens een aantrekkelijke keuze zijn.