Vincent de Groot: "Onze dienstverlening is volledig gericht op de internationale werknemer. Door de uitgebreide ervaring met en de specifieke kennis over onder meer de fiscale omstandigheden van zeevarenden, personen werkzaam in de offshore-industrie en bij baggerbedrijven, maar ook voor andere internationaal mobiele werknemers, weet u zeker dat uw fiscale zaken in vertrouwde en deskundige handen zijn.

Bent u buiten Nederland werkzaam? Zit u met vragen over belastingen en sociale premies? Niet alleen voor het verzorgen van uw Nederlandse aangifte inkomstenbelasting, maar ook bij advisering over werken buiten Nederland of voor een buitenlandse werkgever en wonen buiten Nederland bent u bij ons aan het juiste adres!"Translate this site


Nieuwe regeling voor kwalificerende buitenlandse belastingplicht

Woont u buiten Nederland, en hebt u inkomsten uit of bezittingen in Nederland? Dan bent u een buitenlands belastingplichtige. Vanaf 1 januari 2015 verandert de wijze waarop wij uw inkomstenbelasting berekenen. U merkt dit bij uw aangifte over 2015, of al eerder bij uw voorlopige aanslag over 2015.

Tot en met uw aangifte over 2014 kunt u nog kiezen voor binnenlandse belastingplicht. Als u daarvoor kiest, behandelen wij u op dezelfde manier als een binnenlands belastingplichtige. U hebt dan recht op dezelfde aftrekposten, heffingskortingen en vrijstellingen als een inwoner van Nederland.

Vanaf 2015 kunt u niet meer kiezen. Dan geldt de zogenoemde regeling voor kwalificerende buitenlandse belastingplicht. Voldoet u aan alle voorwaarden van deze nieuwe regeling? Dan hebt u recht op dezelfde aftrekposten, heffingskortingen en het heffingsvrij vermogen als een inwoner van Nederland. Voldoet u niet aan alle voorwaarden? Dan hebt u geen of beperkt recht op aftrekposten, heffingskortingen en eventueel heffingsvrij vermogen.

Internationaal werkzaam, zeevarend? Werkzaam in de bagger- of offshore-industrie? Neem contact op met Robelco Tax Services!

X