Vincent de Groot: "Onze dienstverlening is volledig gericht op de internationale werknemer. Door de uitgebreide ervaring met en de specifieke kennis over onder meer de fiscale omstandigheden van zeevarenden, personen werkzaam in de offshore-industrie en bij baggerbedrijven, maar ook voor andere internationaal mobiele werknemers, weet u zeker dat uw fiscale zaken in vertrouwde en deskundige handen zijn.

Bent u buiten Nederland werkzaam? Zit u met vragen over belastingen en sociale premies? Niet alleen voor het verzorgen van uw Nederlandse aangifte inkomstenbelasting, maar ook bij advisering over werken buiten Nederland of voor een buitenlandse werkgever en wonen buiten Nederland bent u bij ons aan het juiste adres!"Translate this site


Hoger beroep tegen uitspraak AOW-gat

FNV Veiligheid gaat in beroep tegen de uitspraak van de Haagse rechtbank dat de Nederlandse overheid de duizenden mensen met een AOW-gat niet hoeft te compenseren. Mensen die vervroegd met pensioen zijn gegaan of noodgedwongen zijn gestopt met werken, dreigen door de plotselinge verhoging van de AOW-leeftijd in de financiële problemen te komen. Negentien vakbonden en de Stichting Belangen Gedupeerden AOW-gat stapten daarom naar de rechter om de overheid te dwingen het inkomensverlies dat is ontstaan voor deze groep mensen de komende jaren te compenseren.

De Haagse rechtbank verklaarde de vakbonden en de stichting eind februari niet-ontvankelijk in hun eisen tegen de Staat. De rechter oordeelde dat er voor de burgerrechter geen taak is weggelegd, omdat individuele gedupeerden zelf beroep kunnen instellen bij de bestuursrechter als het gaat om besluiten op een aanvraag van een AOW-uitkering of een overbruggingsregeling. De vakbond meent dat ongeveer 80.000 mensen in financiële nood dreigen te komen.

FNV Veiligheid is een 'koepel' van militaire vakbond AFMP, de Marechaussee Vereniging en politiebond NPB. Volgens Anne-Marie Snels van de AFMP is het de bedoeling dat de overige FNV-bonden zich ook aansluiten bij het hoger beroep. ,,Ik verwacht dat de meeste bonden zich zullen aansluiten.''

Het AOW-gat is het gevolg van een besluit van het kabinet om de AOW-leeftijd vanaf 2013 te verhogen. Tot 2015 komt er elk jaar een maand bij en tot 2016 twee maanden. Daarna schuift de eerste AOW in stappen naar 66 in 2019 en 67 in 2023. Mensen met een prepensioen die een uitkering ontvangen tot hun 65ste, krijgen daardoor te maken met een gat in hun inkomen.

Internationaal werkzaam, zeevarend? Werkzaam in de bagger- of offshore-industrie? Neem contact op met Robelco Tax Services!

X