Vincent de Groot: "Onze dienstverlening is volledig gericht op de internationale werknemer. Door de uitgebreide ervaring met en de specifieke kennis over onder meer de fiscale omstandigheden van zeevarenden, personen werkzaam in de offshore-industrie en bij baggerbedrijven, maar ook voor andere internationaal mobiele werknemers, weet u zeker dat uw fiscale zaken in vertrouwde en deskundige handen zijn.

Bent u buiten Nederland werkzaam? Zit u met vragen over belastingen en sociale premies? Niet alleen voor het verzorgen van uw Nederlandse aangifte inkomstenbelasting, maar ook bij advisering over werken buiten Nederland of voor een buitenlandse werkgever en wonen buiten Nederland bent u bij ons aan het juiste adres!"Translate this site


Animo voor belastingvrij schenken boven verwachting

Van de tijdelijke maatregel om tot een ton belastingvrij te kunnen schenken hebben sinds de start in oktober 34 duizend Nederlanders gebruikgemaakt. Gerekend was op twintigduizend mensen tot en met 31 december 2014. Dat zegt een woordvoerder van de Belastingdienst woensdag na berichtgeving van het AD.

Normaal mogen ouders vijftigduizend euro belastingvrij aan hun kinderen schenken voor het kopen van een huis. Het kabinet heeft dat tot eind dit jaar verhoogd tot honderdduizend euro om de huizenmarkt op gang te krijgen. Bovendien mogen ook anderen dan ouders gebruikmaken van de fiscaal gunstige regeling, als het geld maar wordt gebruikt voor een huis.

Hoeveel er precies belastingvrij is geschonken, is nog niet bekend. Het succes zorgt op de korte termijn niet voor een gat in de begroting, aldus de woordvoerder. Dat komt doordat de overheid door de schenkingen ook minder geld kwijt is aan de hypotheekrenteaftrek. Op de langere termijn krijgt de schatkist wel minder geld binnen op erf- en schenkbelasting.

Internationaal werkzaam, zeevarend? Werkzaam in de bagger- of offshore-industrie? Neem contact op met Robelco Tax Services!

X