Vincent de Groot: "Onze dienstverlening is volledig gericht op de internationale werknemer. Door de uitgebreide ervaring met en de specifieke kennis over onder meer de fiscale omstandigheden van zeevarenden, personen werkzaam in de offshore-industrie en bij baggerbedrijven, maar ook voor andere internationaal mobiele werknemers, weet u zeker dat uw fiscale zaken in vertrouwde en deskundige handen zijn.

Bent u buiten Nederland werkzaam? Zit u met vragen over belastingen en sociale premies? Niet alleen voor het verzorgen van uw Nederlandse aangifte inkomstenbelasting, maar ook bij advisering over werken buiten Nederland of voor een buitenlandse werkgever en wonen buiten Nederland bent u bij ons aan het juiste adres!"Translate this site


EU-parlement wil bankrekening voor iedereen

Iedereen in de Europese Unie heeft recht op een bankrekening, ongeacht zijn of haar financiële situatie of woonplaats. Dinsdag stemde het Europees Parlement in Straatsburg in met deze plannen. Het moet voor elke Europees burger mogelijk worden om een basisrekening te openen en die gratis of tegen redelijke kosten te gebruiken.

Volgens cijfers van de Europese Commissie hebben circa 58 miljoen Europese consumenten (boven de 15 jaar) geen lopende rekening. Banken weigeren bijvoorbeeld een rekening te openen als de persoon geen vaste woonplaats heeft.

Daarnaast moet het makkelijker worden om over te stappen naar een andere bank als deze betere voorwaarden biedt. Consumenten moeten in de toekomst ook makkelijker de regels voor een rekening met elkaar kunnen vergelijken. 'Een bankrekening is essentieel voor burgers om volledig te kunnen deelnemen aan het economische en sociale leven in een moderne samenleving'', aldus Europees commissaris Michel Barnier (Interne Markt). De EU-lidstaten moeten nog formeel instemmen met het voorstel. Daarna hebben ze 2 jaar de tijd de plannen om te zetten in nationale regels.

Internationaal werkzaam, zeevarend? Werkzaam in de bagger- of offshore-industrie? Neem contact op met Robelco Tax Services!

X