Vincent de Groot: "Onze dienstverlening is volledig gericht op de internationale werknemer. Door de uitgebreide ervaring met en de specifieke kennis over onder meer de fiscale omstandigheden van zeevarenden, personen werkzaam in de offshore-industrie en bij baggerbedrijven, maar ook voor andere internationaal mobiele werknemers, weet u zeker dat uw fiscale zaken in vertrouwde en deskundige handen zijn.

Bent u buiten Nederland werkzaam? Zit u met vragen over belastingen en sociale premies? Niet alleen voor het verzorgen van uw Nederlandse aangifte inkomstenbelasting, maar ook bij advisering over werken buiten Nederland of voor een buitenlandse werkgever en wonen buiten Nederland bent u bij ons aan het juiste adres!"Translate this site


Geen verder uitstel voor invoering IBAN

De Invoering van IBAN en de daarmee samenhangende langere rekeningnummers moet niet verder uitgesteld worden. Dit adviseert het Nationaal Forum SEPA-migratie (NFS) vrijdag. In het forum zijn verschillende partijen verenigd waaronder consumentenorganisaties, werkgeversorganisaties en banken. Dit betekent dat consumenten tot 1 augustus nog oude korte rekeningnummers kunnen invoeren bij het maken van betalingen, maar dat daarna definitief de langere IBAN-nummers gebruikt moeten worden.

Een uitzondering wordt gemaakt voor goede doelen. De zes grootste Nederlandse banken hebben toegezegd tot februari 2016 het mogelijk te maken dat consumenten de bekende rekeningnummers, zoals 'Giro 555', op een consumentvriendelijke manier kunnen gebruiken om geld over te maken.

Uitstel
Het advies van het NFS volgt op het aanvragen van uitstel voor de invoering van IBAN door Jeroen Dijsselbloem, minister van Financiën. Hij had ontheffing aangevraagd bij de Europese Commissie, zodat banken nog tot februari 2016 automatisch oude rekeningnummers zouden kunnen omzetten in nieuwe IBAN-nummers. De banken vroegen daarop om advies van het NFS. Volgens het forum wegen de voordelen van nog een verlenging niet op tegen de nadelen.

Phising
Het forum noemt onder andere de overlast van phishing-mails als nadeel voor het verlengen van de deadline. Criminelen proberen hiermee op de verwarring rond de invoering van IBAN in te spelen. Volgens Bernard Juffermans, programmamanager bij SEPA, blijven dit soort phishing-mails aanhouden als de invoering van SEPA wordt verlengd.

Verder worden ook kosten voor het bedrijfsleven genoemd als nadeel. "Bedrijven moeten allerlei conversietools inbouwen in programma's voor mensen die het oude rekeningnummer opgeven. Daar moeten extra kosten voor worden gemaakt", aldus Juffermans.

Eerder werd de deadline voor de invoering van IBAN door de Europese Commissie verschoven van 1 februari 2014 naar 1 augustus 2014.

Internationaal werkzaam, zeevarend? Werkzaam in de bagger- of offshore-industrie? Neem contact op met Robelco Tax Services!

X