Vincent de Groot: "Onze dienstverlening is volledig gericht op de internationale werknemer. Door de uitgebreide ervaring met en de specifieke kennis over onder meer de fiscale omstandigheden van zeevarenden, personen werkzaam in de offshore-industrie en bij baggerbedrijven, maar ook voor andere internationaal mobiele werknemers, weet u zeker dat uw fiscale zaken in vertrouwde en deskundige handen zijn.

Bent u buiten Nederland werkzaam? Zit u met vragen over belastingen en sociale premies? Niet alleen voor het verzorgen van uw Nederlandse aangifte inkomstenbelasting, maar ook bij advisering over werken buiten Nederland of voor een buitenlandse werkgever en wonen buiten Nederland bent u bij ons aan het juiste adres!"Translate this site


Werkdruk Belastingdienst kost staat miljarden

Door de hoge werkdruk en de bezuinigingen bij de Belastingdienst, blijft er minder mankracht over om fraude tegen te gaan. Daardoor loopt de Nederlandse staat miljarden euro's mis. Dat laat ambtenarenbond Abvakabo FNV vrijdag weten. Volgens de vakbond blijven er veel dossiers en zaken liggen bij de fiscus en zijn er te weinig mensen om belasting te innen en fraude te bestrijden. De werkgeversorganisatie noemt ook de aanhoudende problemen bij de Belastingtelefoon een teken dat de zaken nog niet op orde zijn bij de Belastingtelefoon.

Daarom roept Abvakabo FNV staatssecretaris Eric Wiebes (Financiën) op om te stoppen met de bezuinigingen en te investeren in medewerkers. Begin deze maand werd bekendgemaakt dat de Belastingdienst 400 miljoen euro moet bezuinigen. Dat gaat gepaard met de sluiting van 22 van de 40 kantoren. Volgens vakbondsbestuurder Mieke van Vliet schuift Wiebes heen en weer met de mensen die er nu zitten. "Per saldo zijn er geen mensen bijgekomen, het werk is alleen maar meer geworden en het probleem van de hoge werkdruk is niet opgelost. Daar trappen we natuurlijk niet in", aldus Van Vliet.

Tegenstrijdig
Het standpunt van de vakbond druist in tegen de verklaring van Wiebes. De bewindsman zei vrijdag tegen Radio 1 dat er door extra controles en personeel die de Belastingdienst heeft ingezet om belastingfraude op te sporen hebben geholpen om voor 250 miljoen euro extra aan fraude op te sporen. "We hebben er veel ingestoken om de problemen op te lossen, dat begint nu zijn vruchten af te werpen", aldus Wiebes.

Internationaal werkzaam, zeevarend? Werkzaam in de bagger- of offshore-industrie? Neem contact op met Robelco Tax Services!

X