Vincent de Groot: "Onze dienstverlening is volledig gericht op de internationale werknemer. Door de uitgebreide ervaring met en de specifieke kennis over onder meer de fiscale omstandigheden van zeevarenden, personen werkzaam in de offshore-industrie en bij baggerbedrijven, maar ook voor andere internationaal mobiele werknemers, weet u zeker dat uw fiscale zaken in vertrouwde en deskundige handen zijn.

Bent u buiten Nederland werkzaam? Zit u met vragen over belastingen en sociale premies? Niet alleen voor het verzorgen van uw Nederlandse aangifte inkomstenbelasting, maar ook bij advisering over werken buiten Nederland of voor een buitenlandse werkgever en wonen buiten Nederland bent u bij ons aan het juiste adres!"Translate this site


Weer meer Nederlanders op cruisevakantie

Ondanks de weinig rooskleurige economische omstandigheden, is de Nederlandse markt voor cruisevakanties het afgelopen jaar toch gegroeid. In totaal vierden 114.000 Nederlanders een cruisevakantie, 4 procent meer dan in 2012. Dat maakte Cruise Lines International Association (CLIA) woensdag bekend.

Volgens de vereniging van cruiserederijen waren vooral cruises in de Europese wateren populair, met een groeispurt van 23 procent. Ruim twee derde (68 procent) van de Nederlandse cruisepassagiers koos voor een cruise in Europa. Vooral de Middellandse Zee en de Zwarte Zee waren populaire bestemmingen. Het Caribische gebied deed het minder goed met een daling van het aantal passagiers met 5 procent. „Andere verre bestemmingen als Azië, Australië en Zuid-Amerika zijn juist fors gegroeid”, aldus Nico Bleichrodt, voorzitter van CLIA (voorheen de Dutch Cruise Council).

Bijna de helft van de Nederlandse passagiers is 7 nachten aan boord van het cruiseschip, ruim een kwart gaat 8 tot 13 dagen op cruisevakantie.

Bleichrodt wijst erop dat de cruisesector het afgelopen jaar beter heeft gepresteerd vergeleken met de totale reismarkt, die met 3 procent kromp. De brancheorganisatie voorziet dat het aantal Nederlandse cruisepassagiers volgend jaar groeit tot 160.000. „Nu er ook economisch voorzichtig herstel gloort, verwachten wij dat de stijging in de cruisemarkt zich de komende jaren zal voortzetten”, aldus de voorzitter.

Door de aanhoudende groei richten steeds meer rederijen zich op de Nederlandse markt. De havens van Amsterdam en IJmuiden, gezamenlijk opererend onder de naam Cruise Terminals Amsterdam, ontvingen vorig jaar in totaal 191 cruiseschepen, iets meer dan het jaar daarvoor. In de Rotterdamse haven meren jaarlijks zo'n 30 cruiseschepen aan. Dat aantal moet op termijn verdubbelen.

Internationaal werkzaam, zeevarend? Werkzaam in de bagger- of offshore-industrie? Neem contact op met Robelco Tax Services!

X