Vincent de Groot: "Onze dienstverlening is volledig gericht op de internationale werknemer. Door de uitgebreide ervaring met en de specifieke kennis over onder meer de fiscale omstandigheden van zeevarenden, personen werkzaam in de offshore-industrie en bij baggerbedrijven, maar ook voor andere internationaal mobiele werknemers, weet u zeker dat uw fiscale zaken in vertrouwde en deskundige handen zijn.

Bent u buiten Nederland werkzaam? Zit u met vragen over belastingen en sociale premies? Niet alleen voor het verzorgen van uw Nederlandse aangifte inkomstenbelasting, maar ook bij advisering over werken buiten Nederland of voor een buitenlandse werkgever en wonen buiten Nederland bent u bij ons aan het juiste adres!"Translate this site


VVD: zeg verdrag over uitkeringen Marokko op

Het kabinet moet een verdrag met Marokko opzeggen dat de ontvangst van Nederlandse uitkeringen in Marokko mogelijk maakt. De VVD pleit daarvoor. De liberalen zijn het zat dat Marokko niet bereid is in te stemmen met het verlagen van de uitkeringen.

VVD-Kamerlid Anoushka Schut zei dit dinsdagavond in EenVandaag. „Drie jaar lang zijn we nu al aan het onderhandelen met Marokko, om dat verdrag aan te passen, om de uitkeringen te kunnen verlagen, maar dat wil Marokko helemaal niet. Dan zit er maar één ding op, en dat is het verdrag per direct opzeggen”, aldus Schut. Minister Lodewijk Asscher van Sociale Zaken zegt in een reactie dat het nu niet in het belang van Nederland is om het verdrag op te zeggen. „Dan kunnen we niet meer controleren op fraude met uitkeringen in Marokko.”

Het zogeheten Sociale Zekerheidsverdrag met Marokko regelt dat Nederlandse uitkeringen als de kinderbijslag, het kindgebonden budget en de uitkering volgens de Nabestaandenwet in Marokko kunnen worden ontvangen. Het kabinet wil dergelijke uitkeringen verlagen omdat het leven in Marokko goedkoper is dan in Nederland. De rechter stak daar een stokje voor.

Asscher is tegen die uitspraak in beroep gegaan. Hij wijst erop dat de uitspraak daarover in mei is. Het helpt volgens hem niet om vlak daarvoor het verdrag op te zeggen. „We zijn nu opnieuw in gesprek met Marokko over het stopzetten van de kinderbijslag. Mocht dat tot niets leiden, dan overweeg ik alsnog het verdrag op te zeggen. Opzeggen moet de laatste stap zijn. Je kunt een verdrag maar één keer opzeggen.”

Internationaal werkzaam, zeevarend? Werkzaam in de bagger- of offshore-industrie? Neem contact op met Robelco Tax Services!

X