Vincent de Groot: "Onze dienstverlening is volledig gericht op de internationale werknemer. Door de uitgebreide ervaring met en de specifieke kennis over onder meer de fiscale omstandigheden van zeevarenden, personen werkzaam in de offshore-industrie en bij baggerbedrijven, maar ook voor andere internationaal mobiele werknemers, weet u zeker dat uw fiscale zaken in vertrouwde en deskundige handen zijn.

Bent u buiten Nederland werkzaam? Zit u met vragen over belastingen en sociale premies? Niet alleen voor het verzorgen van uw Nederlandse aangifte inkomstenbelasting, maar ook bij advisering over werken buiten Nederland of voor een buitenlandse werkgever en wonen buiten Nederland bent u bij ons aan het juiste adres!"Translate this site


Ouders maken minder gebruik van toeslag kinderopvang

Het gebruik van de kinderopvangtoeslag is vorig jaar in totaal met 18 procent gedaald.Dat schrijft minister van Sociale Zaken Lodewijk Asscher (PvdA) maandag in een brief aan de Tweede Kamer. De daling komt onder meer doordat voor minder kinderen aanspraak werd gemaakt op een kinderopvangtoeslag. Dit zorgde voor een daling van 10 procent van het gebruik van de toeslag.

De daling voor het aantal kinderen wordt voor 40 procent veroorzaakt door bezuinigingen: ouders die gezamenlijk meer dan 118.189 euro verdienen, kunnen voor hun eerste kind geen toeslag meer aanvragen. Ook daalde de afgelopen jaren de arbeidsparticipatie als gevolg van de 'algemeen economische situatie', schrijft Asscher. "Ook bij moeders en vaders met jonge kinderen is de arbeidsparticipatie gedaald." Het gemiddeld aantal kinderen dat een toeslag kreeg, bedroeg vorig jaar 636.000.

Aantal uren
Daarnaast nam het aantal uren per kind ook af, en wel met 8 procent. Volgens Asscher komt dit mede doordat in de sector steeds meer per gebruikt uur wordt afgerekend. Tot voor kort was het in de sector normaal om altijd voor een hele dag kinderopvang te factureren, ook als het kind veel eerder werd opgehaald. Het aantal instellingen in de dagopvang is redelijk constant gebleven ten opzichte van een jaar geleden. In de buitenschoolse opvang is het aantal instellingen licht gedaald. Bij het aantal gastouderlocaties verdwijnen er wel meer instellingen. Het verval in een jaar bedraagt ongeveer vijfduizend stuks.

Internationaal werkzaam, zeevarend? Werkzaam in de bagger- of offshore-industrie? Neem contact op met Robelco Tax Services!

X