Vincent de Groot: "Onze dienstverlening is volledig gericht op de internationale werknemer. Door de uitgebreide ervaring met en de specifieke kennis over onder meer de fiscale omstandigheden van zeevarenden, personen werkzaam in de offshore-industrie en bij baggerbedrijven, maar ook voor andere internationaal mobiele werknemers, weet u zeker dat uw fiscale zaken in vertrouwde en deskundige handen zijn.

Bent u buiten Nederland werkzaam? Zit u met vragen over belastingen en sociale premies? Niet alleen voor het verzorgen van uw Nederlandse aangifte inkomstenbelasting, maar ook bij advisering over werken buiten Nederland of voor een buitenlandse werkgever en wonen buiten Nederland bent u bij ons aan het juiste adres!"Translate this site


Belastingdienst werkt papierloos vergaderen tegen

Papierloos vergaderen levert een flinke kostenpost op voor bedrijven en overheden. Dat zeggen werkgevers en ambtenaren die zijn begonnen met papierloos vergaderen. De schuldige? De Belastingdienst. De tablet die nodig is voor een kantoor wordt namelijk dusdanig belast dat alle besparingen op papier teniet worden gedaan. Veel bedrijven en gemeenten worstelen daarom met het verder invoeren van dit onderdeel van het zogenaamde "Nieuwe Werken", zegt Rens Groeneveld, CEO van Doc-Wolves.

90 procent
Voor een tablet gelden vooralsnog niet dezelfde regels als voor een werktelefoon. Onder de huidige regels is een telefoon namelijk onbelast, als er ten minste voor tien procent zakelijk mee wordt gebeld. Voor een tablet groter dan 7 inch (een iPad is gemiddeld 9.5 inch) geldt een minimum 'zakelijk gebruik' van 90 procent. Anders moet 30 procent inkomstenbelasting worden betaald.

"Eigenlijk is het heel erg ouderwets redeneren", zegt Groeneveld. "Een tablet is net als een telefoon gereedschap dat je nodig hebt voor je werk, voor Het Nieuwe Werken waar we het nou allemaal zo over hebben. Dat moet je niet belasten." Die belasting vormt ook barrière, zegt hij. "Om papierloos te gaan werken, met name vergaderen, daar komt ook een stukje psychologie bij kijken. Als je dan allemaal barrières opwerpt als overheid, stel je dat beslispunt eigenlijk uit."

Nieuwe Werkelijkheid
Een gevolg is dat het papierloos werken nu vooral blijft hangen bij de top van het bedrijf en niet het hele bedrijf doorgaat, zegt Groeneveld, die met DOC-Wolves papierloos werken binnen bedrijven mogelijk maakt. "Kijk, de desktop wordt vervangen door de laptop en de laptop wordt vervangen door tablet. Dat is de nieuwe werkelijkheid." Als overheid moet je dat juist stimuleren, vindt hij.

Internationaal werkzaam, zeevarend? Werkzaam in de bagger- of offshore-industrie? Neem contact op met Robelco Tax Services!

X