Vincent de Groot: "Onze dienstverlening is volledig gericht op de internationale werknemer. Door de uitgebreide ervaring met en de specifieke kennis over onder meer de fiscale omstandigheden van zeevarenden, personen werkzaam in de offshore-industrie en bij baggerbedrijven, maar ook voor andere internationaal mobiele werknemers, weet u zeker dat uw fiscale zaken in vertrouwde en deskundige handen zijn.

Bent u buiten Nederland werkzaam? Zit u met vragen over belastingen en sociale premies? Niet alleen voor het verzorgen van uw Nederlandse aangifte inkomstenbelasting, maar ook bij advisering over werken buiten Nederland of voor een buitenlandse werkgever en wonen buiten Nederland bent u bij ons aan het juiste adres!"Translate this site


63 miljoen aan verkeerde toeslagen weggelekt

In de laatste zes maanden van 2013 zijn bij de Belastingdienst 63 miljoen euro aan onterecht uitgekeerde toeslagen weggelekt. Dat betekent dat de fiscus niet verwacht dat het geld nog wordt teruggestort. Dat meldt RTL Nieuws op basis van eigen onderzoek. Sinds de invoering van het huidige toeslagensysteem in 2006 is ongeveer 336 miljoen euro afgeschreven, schrijft RTL. De grootste verliezen werden geleden bij de huurtoeslag, waar 136 miljoen euro weglekte. De fiscus keerde 97 miljoen euro aan kinderopvangtoeslag onterecht uit. Negentig miljoen euro ging onterecht naar zorgtoeslagen, dertien miljoen naar kinderbijslag.

Failliet
Volgens de Belastingdienst kan het geld op verschillende manier weglekken. Zo kan iemand failliet gaan of in de schuldhulpverlening terecht komen. Ook kan een scheiding of de geboorte van een kind de financiële situatie veranderen. Of een persoon vertrekt gewoon naar het buitenland, zonder terug te komen. "Wanneer iemand in betere omstandigheden verkeert, kunnen we hem of haar weer aan het jasje trekken", zegt een woordvoerder van de Belastingdienst tegen NU.nl.

Schrikken
Staatssecretaris van Financiën Eric Wiebes (VVD) is niet geschrokken van het nieuws dat er de afgelopen zes maanden bij de Belastingdienst 63 miljoen euro aan onterecht uitgekeerde toeslagen is weggelekt. "Al vind ik dit wel aan de hoge kant", zei Wiebes woensdag in een kennismakingsdebat met de Tweede Kamer. Volgens Wiebes is het bedrag ongeveer gelijk aan de som die in de eerste helft van 2013 'verdween'. "Er is dus geen sprake van een trendbreuk. Maar we moeten er heel actief naar streven om dit bedrag omlaag te krijgen", zei de begin vorige maand aangetreden Wiebes.

Problemen
Problemen rond de Belastingdienst houden de gemoederen al maanden bezig. Staatssecretaris van Economische Zaken Frans Weekers (VVD) moest in februari het veld ruimen nadat bleek dat hij problemen bij de fiscus niet kon oplossen. Zijn opvolger Eric Wiebes (VVD) liet begin deze maand weten dat een kwart van de ten onrechte uitgekeerde toeslagen aan Bulgaren was teruggevorderd door de Belastingdienst. Er stond op 1 februari nog 3,1 miljoen euro open. De Belastingdienst laat desgevraagd weten de conclusies van RTL te bestuderen en pas later woensdag te reageren.

Internationaal werkzaam, zeevarend? Werkzaam in de bagger- of offshore-industrie? Neem contact op met Robelco Tax Services!

X