Vincent de Groot: "Onze dienstverlening is volledig gericht op de internationale werknemer. Door de uitgebreide ervaring met en de specifieke kennis over onder meer de fiscale omstandigheden van zeevarenden, personen werkzaam in de offshore-industrie en bij baggerbedrijven, maar ook voor andere internationaal mobiele werknemers, weet u zeker dat uw fiscale zaken in vertrouwde en deskundige handen zijn.

Bent u buiten Nederland werkzaam? Zit u met vragen over belastingen en sociale premies? Niet alleen voor het verzorgen van uw Nederlandse aangifte inkomstenbelasting, maar ook bij advisering over werken buiten Nederland of voor een buitenlandse werkgever en wonen buiten Nederland bent u bij ons aan het juiste adres!"Translate this site


Te veel Nederlanders ontvangen toeslagen

Miljoenen Nederlanders ontvangen één of meerder toeslagen en dit kost de overheid 8,6 miljard euro. Het aantal toeslagontvangers is te hoog, vindt 80 procent van de Telegraaf-lezers. Ze zien liever belastingverlaging.

De laatste jaren zijn al vermogenstoetsen aan de inkomenseisen toegevoegd zodat minder mensen toeslagen ontvangen, maar nog steeds ontvangt bijna driekwart van de bevolking zorgtoeslag, huurtoeslag, kinderopvangtoeslag en/of een ander extraatje. Dit tot de meeste stemmers op de OverGeld-stelling 'Te veel Nederlanders ontvangen toeslagen'.

Toeslagenchaos
Tweederde van de 10.743 stemmers vindt dat je als zoveel mensen toeslagen ontvangen, beter de belastingen iets kunt verlagen. Nog eens 14 procent wil dat toeslagen alleen in stand blijven voor de allerarmsten. In de Tweede Kamer barstte onlangs de toeslagendiscussie weer los. In een poging van de Belastingdienst om fraude met toeslagen aan te pakken, werden administratieve fouten gemaakt.

Tienduizenden burgers ontvingen toeslagen niet of te laat
VVD-leider Halbe Zijlstra reageerde op deze chaos dat het systeem veranderd en toeslagen geschrapt moeten worden. Andere politieke partijen willen niet zo ver gaan. Het kabinet wil diverse toeslagen stapsgewijs samenvoegen tot één huishoudentoeslag voor maar 1,4 miljoen Nederlanders. Hiermee wil het in 2015 al beginnen, maar mede door de recente chaos willen enkele politieke partijen de samenvoeging uitstellen.

'Het is solidair en houdt kosten betaalbaar'
Ongeveer 2.150 stemmers (20 procent van het totaal) vinden dat de toeslagen zoals ze nu geregeld zijn moeten blijven. Het systeem is een mooi voorbeeld van de Nederlandse solidariteit, zeggen ze. Bovendien worden kosten voor huur, zorg en kinderopvang anders onbetaalbaar stelt één op de zes lezers.

Internationaal werkzaam, zeevarend? Werkzaam in de bagger- of offshore-industrie? Neem contact op met Robelco Tax Services!

X