Vincent de Groot: "Onze dienstverlening is volledig gericht op de internationale werknemer. Door de uitgebreide ervaring met en de specifieke kennis over onder meer de fiscale omstandigheden van zeevarenden, personen werkzaam in de offshore-industrie en bij baggerbedrijven, maar ook voor andere internationaal mobiele werknemers, weet u zeker dat uw fiscale zaken in vertrouwde en deskundige handen zijn.

Bent u buiten Nederland werkzaam? Zit u met vragen over belastingen en sociale premies? Niet alleen voor het verzorgen van uw Nederlandse aangifte inkomstenbelasting, maar ook bij advisering over werken buiten Nederland of voor een buitenlandse werkgever en wonen buiten Nederland bent u bij ons aan het juiste adres!"



Translate this site


Actieschepen beter af met Nederlandse vlag

Een schip van milieuorganisatie Sea Shepherd kwam zondag bij Antarctica in aanvaring met een Japanse walvisvaarder. Japan eist nu maatregelen van Nederland, omdat het schip onder de Nederlandse vlag vaart. Maar waarom vaart Sea Shepherd eigenlijk onder de Nederlandse vlag?

„Het recht om te protesteren en de vrijheid van meningsuiting zijn sterk verankerd in de Nederlandse wet”, verklaart een woordvoerder van Sea Shepherd. Daarmee hebben de activisten een sterke rechtspositie als ze in het buitenland in de problemen komen. Drie van de vier schepen van Sea Shepherd varen onder Nederlandse vlag. Het vierde schip voert de Australische vlag, omdat veel acties van daaruit worden gevoerd en het land tegenwoordig fel tegen de walvisjacht is.

Problemen
Actieschepen van milieuorganisaties komen geregeld in de problemen in internationale wateren. Zo zonk in januari 2010 een dure speedboot van Sea Shepherd, ook bij Antarctica, na een aanvaring met een Japans schip dat betrokken was bij onderzoek naar en de jacht op walvissen. De opvarenden konden worden gered. De gezonken boot voer overigens onder de Australische vlag. Dat land deed onderzoek naar het incident en concludeerde dat Sea Shepherd en Japan beide schuldig waren.

Ook de meeste schepen van Greenpeace varen onder de Nederlandse vlag. Logisch, stelt de milieuorganisatie, want het hoofdkantoor van Greenpeace International zit in Nederland. „De goede rechtspositie die dat met zich meebrengt, is een bijkomend voordeel”, laat een woordvoerder weten. In 1985 bracht de Franse geheime dienst het Greenpeaceschip de Rainbow Warrior in de haven van Auckland (Nieuw-Zeeland) tot zinken. Een Nederlandse fotograaf verdronk.

Internationaal werkzaam, zeevarend? Werkzaam in de bagger- of offshore-industrie? Neem contact op met Robelco Tax Services!

X