Vincent de Groot: "Onze dienstverlening is volledig gericht op de internationale werknemer. Door de uitgebreide ervaring met en de specifieke kennis over onder meer de fiscale omstandigheden van zeevarenden, personen werkzaam in de offshore-industrie en bij baggerbedrijven, maar ook voor andere internationaal mobiele werknemers, weet u zeker dat uw fiscale zaken in vertrouwde en deskundige handen zijn.

Bent u buiten Nederland werkzaam? Zit u met vragen over belastingen en sociale premies? Niet alleen voor het verzorgen van uw Nederlandse aangifte inkomstenbelasting, maar ook bij advisering over werken buiten Nederland of voor een buitenlandse werkgever en wonen buiten Nederland bent u bij ons aan het juiste adres!"Translate this site


Vrachtwagenrijbewijs in Litouwen voor paar tientjes te koop

"Niet iedereen die je tegenkomt op de Noorse wegen met een vrachtwagen heeft ook daadwerkelijk een rijbewijs." Dat zegt Roar Melum, regiomanager van de Noorse transportorganisatie Norges Lastbileier-Forbund (NLF).

Het wordt al langer beweerd dat je in Oost-Europa je vrachtwagenrijbewijs gewoon kunt kopen voor een paar tientjes. Melum nam de proef op de som en wist voor tachtig euro een vrachtwagenrijbewijs in Litouwen te kopen. "Dit toont aan dat iedereen maar achter het stuur van een vrachtwagen kan kruipen en hiermee zijn eigen leven maar zeker ook dat van anderen in gevaar brengt", zegt Melum.

Volgens Melum is het onwaarschijnlijk dat dit alleen een probleem in Noorwegen is. Dit is een Europees probleem. "Incompetente mensen zonder opleiding besturen gewoon een 40 tons vrachtwagen. Ook wanneer er een dik pak sneeuw ligt en er gevaarlijke of chemische stoffen aan boord zijn."

In Nederland heeft PVV Kamerlid Machiel de Graaf direct Kamervragen gesteld aan Minister Schultz van Haegen over deze kwestie. Bij de PVV was vrijdag echter niemand bereikbaar voor een toelichting op de vragen.

Klaas de Waardt, voorzitter van VERN zegt deze signalen al jaren te hebben. "Dit is corruptie ten top een drama voor de verkeersveiligheid. Op verzoek van VERN heeft het Ministerie van Buitenlandse Zaken in 2012 een onderzoek uitgevoerd naar de kwaliteit van de opleidingen in Oost-Europa. Uit het onderzoek bleek dat men in oost-Europa zelfs beter opleidingen gaf dan in West-Europa. Tot onze stomme verbazing nam onze minister genoegen met deze conclusie."

De Waardt vervolgt: "Het is algemeen bekend dat men diploma's en rijbewijzen kan kopen voor de binnenvaart en het wegvervoer. In de zeevaart is dit de laatste dertig jaar al bekend. De politici in Europa zijn iedere keer weer verbijsterd, terwijl het al zeer lang bekend is. West-Europa wordt overspoeld met Oost-Europese chauffeurs. Het is onmogelijk dat deze chauffeurs allemaal zeer goed opgeleid zijn en de code 95 op een verkeersschool hebben behaald. Het algemeen erkennen van elkaars diploma's en rijbewijzen moet in een ander daglicht gesteld worden. Hoe ver wil men gaan om de ogen te sluiten voor deze problemen door onze politici? Gezien alle aandacht die VERN en andere organisaties in de afgelopen zes jaar hebben gegeven aan deze problematiek, kan men niet beweren dat zij het niet wisten."

Internationaal werkzaam, zeevarend? Werkzaam in de bagger- of offshore-industrie? Neem contact op met Robelco Tax Services!

X