Vincent de Groot: "Onze dienstverlening is volledig gericht op de internationale werknemer. Door de uitgebreide ervaring met en de specifieke kennis over onder meer de fiscale omstandigheden van zeevarenden, personen werkzaam in de offshore-industrie en bij baggerbedrijven, maar ook voor andere internationaal mobiele werknemers, weet u zeker dat uw fiscale zaken in vertrouwde en deskundige handen zijn.

Bent u buiten Nederland werkzaam? Zit u met vragen over belastingen en sociale premies? Niet alleen voor het verzorgen van uw Nederlandse aangifte inkomstenbelasting, maar ook bij advisering over werken buiten Nederland of voor een buitenlandse werkgever en wonen buiten Nederland bent u bij ons aan het juiste adres!"Translate this site


Pensioenfonds voor baggeraars wil niet betalen voor jongere echtgenote

Het pensioenfonds Waterbouw geeft een strafkorting op het partnerpensioen als de echtgenote meer dan tien jaar jonger is. Dat vindt het pensioenfonds Waterbouw niet eerlijk, want daardoor moet het de jonge partners nog decennialang onderhouden bij het overlijden van de man. Voor elk jaar dat het leeftijdsverschil meer dan tien jaar is, wordt 3% minder partnerpensioen uitgekeerd.

Twee gepensioneerde baggeraars, beiden met een ruim 20 jaar jongere, exotische vrouw, zijn daarover een rechtszaak begonnen. Ze vinden het discriminatie, ten eerste op basis van leeftijd, en ten tweede ook op basis van sekse. Want het treft zo goed als altijd vrouwen namelijk. Andersom, vrouwen met een veel jongere man, komt namelijk bijna niet voor. Overigens krijgt de partner bij het overlijden van de man maar zo’n € 100 per maand minder. Maar de vrouwen klagen dat dit toch veel is, want een eigen pensioen hebben ze niet, en omdat ze uit het buitenland komen, krijgen ze minder AOW.

Internationaal werkzaam, zeevarend? Werkzaam in de bagger- of offshore-industrie? Neem contact op met Robelco Tax Services!

X