Vincent de Groot: "Onze dienstverlening is volledig gericht op de internationale werknemer. Door de uitgebreide ervaring met en de specifieke kennis over onder meer de fiscale omstandigheden van zeevarenden, personen werkzaam in de offshore-industrie en bij baggerbedrijven, maar ook voor andere internationaal mobiele werknemers, weet u zeker dat uw fiscale zaken in vertrouwde en deskundige handen zijn.

Bent u buiten Nederland werkzaam? Zit u met vragen over belastingen en sociale premies? Niet alleen voor het verzorgen van uw Nederlandse aangifte inkomstenbelasting, maar ook bij advisering over werken buiten Nederland of voor een buitenlandse werkgever en wonen buiten Nederland bent u bij ons aan het juiste adres!"Translate this site


Naast de Belastingdienst maken ook burgers vreemde fouten

De Belastingdienst kan de enorme gegevensstroom van Nederlanders die hun rekeningnummer moeten doorgeven nauwelijks aan. Maar niet alleen de Belastingdienst, ook burgers maken bijzondere fouten. Het opsturen van gegevens levert soms opmerkelijke taferelen op, schrijft weekblad Elsevier deze week. Staatssecretaris Frans Weekers (VVD, Financiën) moet zich woensdag in de Tweede Kamer verantwoorden over het feit dat veel Nederlanders hun toeslagen te laat ontvangen.

Rekeningnummer
Velen krijgen hun toeslagen op verschillende rekeningen gestort. Zo gaat de zorgtoeslag in sommige gevallen meteen door naar de zorgverzekeraar, de huurtoeslag naar de woningcorporatie en de kindertoeslag naar twee privérekeningen. Voor deze mensen geldt dat zij nu één rekeningnummer aan de Belastingdienst moeten doorgeven, waarop alle toeslagen worden gestort. Zij moeten het rekeningnummer en een kopie van een hun identiteitsbewijs sturen naar de dienst.

Zwembadabonnement
De Belastingdienst kan deze stroom van gegevens niet aan en veel Nederlanders maken zelf ook nog eens fouten. Zo sturen enkele ontvangers van toeslagen in plaats van een kopie, hun originele rijbewijs of paspoort op. Of zij sturen in plaats van een kopie van het identiteitsbewijs een zwembadabonnement op. Vervolgens bellen zij boos naar de belastingtelefoon over het feit dat zij hun toeslag nog niet hebben ontvangen. Staatssecretaris Weekers roept mensen op de brief die zij ontvangen goed te lezen en vervolgens de juiste stappen te nemen.

Internationaal werkzaam, zeevarend? Werkzaam in de bagger- of offshore-industrie? Neem contact op met Robelco Tax Services!

X