Vincent de Groot: "Onze dienstverlening is volledig gericht op de internationale werknemer. Door de uitgebreide ervaring met en de specifieke kennis over onder meer de fiscale omstandigheden van zeevarenden, personen werkzaam in de offshore-industrie en bij baggerbedrijven, maar ook voor andere internationaal mobiele werknemers, weet u zeker dat uw fiscale zaken in vertrouwde en deskundige handen zijn.

Bent u buiten Nederland werkzaam? Zit u met vragen over belastingen en sociale premies? Niet alleen voor het verzorgen van uw Nederlandse aangifte inkomstenbelasting, maar ook bij advisering over werken buiten Nederland of voor een buitenlandse werkgever en wonen buiten Nederland bent u bij ons aan het juiste adres!"Translate this site


Europese watergrenzen lek

De watergrenzen van de EU zijn zo lek als een mandje. De Europese grenspolitie Frontex houdt in de praktijk vrijwel geen boten met vreemdelingen tegen, maar loodst ze juist de Europese havens in. Dat moet staatssecretaris Teeven (Veiligheid en Justitie) toegeven. „Het is wenselijk om die boten terug te brengen naar de plaats waar ze vandaan komen. Dat is de bedoeling. Maar feitelijk is dat bijna nooit gebeurd.”

De VVD-bewindsman ziet dat vooral Libië en Turkije moeilijk doen over de terugname van boten. „Bij Tunesië en Egypte lukt het soms.” De landen zeggen meestal dat niet bewezen kan worden dat de boot met vreemdelingen bij hen vandaan komt en dan moet de EU de vluchtelingen opnemen.

Ontvangstcomité
Nederland heeft een schip geleverd aan Frontex en dat is voorlopig alles wat Nederland aan de kwestie kan en wil doen. Teeven belooft nog wel met zijn Europese collega’s over het probleem te praten in een informele Europese vergadering die vandaag en morgen in Athene wordt gehouden. PVV-Kamerlid Fritsma vindt dat onze gezamenlijke grenspolitie zo verworden is tot ’een ontvangstcomité’. „Dit is geen grenspolitie meer.”

Internationaal werkzaam, zeevarend? Werkzaam in de bagger- of offshore-industrie? Neem contact op met Robelco Tax Services!

X