Vincent de Groot: "Onze dienstverlening is volledig gericht op de internationale werknemer. Door de uitgebreide ervaring met en de specifieke kennis over onder meer de fiscale omstandigheden van zeevarenden, personen werkzaam in de offshore-industrie en bij baggerbedrijven, maar ook voor andere internationaal mobiele werknemers, weet u zeker dat uw fiscale zaken in vertrouwde en deskundige handen zijn.

Bent u buiten Nederland werkzaam? Zit u met vragen over belastingen en sociale premies? Niet alleen voor het verzorgen van uw Nederlandse aangifte inkomstenbelasting, maar ook bij advisering over werken buiten Nederland of voor een buitenlandse werkgever en wonen buiten Nederland bent u bij ons aan het juiste adres!"Translate this site


Steun voor Nederlandse pensionado's Duitsland

Staatssecretaris Frans Weekers van Financiën komt gepensioneerde Nederlanders die in Duitsland wonen tegemoet met een overgangsregeling van 6 jaar waarin voor de pensioenen tijdelijk een lager belastingtarief geldt.

Nadelige gevolgen
De regeling is een antwoord op de nadelige gevolgen voor de betrokkenen van het belastingverdrag dat Nederland en Duitsland vorig jaar tekenden. Daaruit volgde onder meer dat gepensioneerden met een pensioen, lijfrente of socialezekerheidsuitkering van in totaal meer dan 15.000 euro belasting gaan betalen in het land waaruit die betalingen afkomstig zijn.

Lagere heffing
In Duitsland is die heffing over de pensioenen lager dan in Nederland, wat leidt tot een nadeel voor de Nederlandse gepensioneerden die in Duitsland wonen maar in Nederland belasting moeten gaan betalen over hun pensioen. Weekers geeft deze groep gepensioneerden 6 jaar de tijd om zich op de nieuwe situatie voor te bereiden.

Internationaal werkzaam, zeevarend? Werkzaam in de bagger- of offshore-industrie? Neem contact op met Robelco Tax Services!

X