Vincent de Groot: "Onze dienstverlening is volledig gericht op de internationale werknemer. Door de uitgebreide ervaring met en de specifieke kennis over onder meer de fiscale omstandigheden van zeevarenden, personen werkzaam in de offshore-industrie en bij baggerbedrijven, maar ook voor andere internationaal mobiele werknemers, weet u zeker dat uw fiscale zaken in vertrouwde en deskundige handen zijn.

Bent u buiten Nederland werkzaam? Zit u met vragen over belastingen en sociale premies? Niet alleen voor het verzorgen van uw Nederlandse aangifte inkomstenbelasting, maar ook bij advisering over werken buiten Nederland of voor een buitenlandse werkgever en wonen buiten Nederland bent u bij ons aan het juiste adres!"Translate this site


Minister Plasterk (BZK) opent Kennisplatform Identiteit

Minister Plasterk van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) nodigt wetenschappers uit kritisch met hem na te denken over identiteitsvraagstukken. De minister opende vandaag het Kennisplatform Identiteit, een bijeenkomst waar wetenschappers en ambtenaren kennis deelden over de mogelijkheden en grenzen van biometrische toepassingen.

Biometrie kan worden gebruikt om personen te identificeren. Vingerafdrukken en irisscans zijn voorbeelden van biometrische lichaamskenmerken. Samenwerking tussen wetenschap en overheid is daarom nodig, omdat het gaat om een complexe opgave waarbij allerlei maatschappelijke, juridische en technische vraagstukken bij elkaar komen. Zo werd er gesproken over de vraag of het mogelijk en wenselijk is dat verschillende biometrische toepassingen ook in het publieke domein worden toegepast. In de markt verschijnen namelijk steeds meer van dit soort toepassingen die het gemak van mensen dient. Denk hierbij aan een vingerafdruk om toegang te krijgen tot een smartphone of stemherkenning voor toegang tot een bedrijf. Het kan mensen meer gemak opleveren, men hoeft immers minder wachtwoorden te onthouden. De vraag is echter hoe wenselijk het is als deze wachtwoorden vervangen worden door zulke persoonlijke kenmerken.

Van het Kennisplatform Identiteit zal een publicatie volgen over de besproken onderwerpen gedurende deze bijeenkomst. Begin volgend jaar volgt een tweede bijeenkomst van het Kennisplatform.

Internationaal werkzaam, zeevarend? Werkzaam in de bagger- of offshore-industrie? Neem contact op met Robelco Tax Services!

X