Vincent de Groot: "Onze dienstverlening is volledig gericht op de internationale werknemer. Door de uitgebreide ervaring met en de specifieke kennis over onder meer de fiscale omstandigheden van zeevarenden, personen werkzaam in de offshore-industrie en bij baggerbedrijven, maar ook voor andere internationaal mobiele werknemers, weet u zeker dat uw fiscale zaken in vertrouwde en deskundige handen zijn.

Bent u buiten Nederland werkzaam? Zit u met vragen over belastingen en sociale premies? Niet alleen voor het verzorgen van uw Nederlandse aangifte inkomstenbelasting, maar ook bij advisering over werken buiten Nederland of voor een buitenlandse werkgever en wonen buiten Nederland bent u bij ons aan het juiste adres!"



Translate this site


Fraude met toeslagen is landelijk probleem

Fraude met huur-, zorg- en kindertoeslagen komt in heel Nederland voor. Dat zegt Simon Rijsdijk, de vicevoorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Burgerzaken (NVvB) maandagavond. Hij reageerde daarmee op een uitzending van RTL Nieuws, waarin werd bericht over grootschalige fraude met toeslagen. ''We hebben geen zicht op getallen. Maar bij ons adviesbureau kunnen we wel zien welke gemeenten er bellen met welke vragen. Bovendien hebben we hier ook zelf over gebeld naar gemeenten. Het komt voor in heel Nederland'', legt Rijsdijk uit. Volgens hem zou deze fraude bestreden kunnen worden met adresonderzoek, waarbij gemeenteambtenaren fysiek langs de deur gaan. Gemeenten hebben daar echter vaak de capaciteit niet voor.

Belastingdienst
Bovendien moeten de signalen dat er iets mis is vaak komen van instanties als UWV, de Sociale Verzekeringsbank (SVB) en de Belastingdienst. Dat zijn ook de instanties waar het geld heen gaat als de fraude wordt ontdekt, legt Rijsdijk uit. ''Dat kan ook een afweging zijn voor gemeenten om geen geld vrij te maken.''

Opheldering
Het CDA gaat het kabinet om opheldering vragen. Helma Nepperus van de VVD-fractie twitterde dat het toeslagensysteem nu echt ''op de helling'' moet. Overheidsdiensten moeten volgens haar meer gaan samenwerken om de pakkans bij fraude te vergroten.

Internationaal werkzaam, zeevarend? Werkzaam in de bagger- of offshore-industrie? Neem contact op met Robelco Tax Services!

X