Vincent de Groot: "Onze dienstverlening is volledig gericht op de internationale werknemer. Door de uitgebreide ervaring met en de specifieke kennis over onder meer de fiscale omstandigheden van zeevarenden, personen werkzaam in de offshore-industrie en bij baggerbedrijven, maar ook voor andere internationaal mobiele werknemers, weet u zeker dat uw fiscale zaken in vertrouwde en deskundige handen zijn.

Bent u buiten Nederland werkzaam? Zit u met vragen over belastingen en sociale premies? Niet alleen voor het verzorgen van uw Nederlandse aangifte inkomstenbelasting, maar ook bij advisering over werken buiten Nederland of voor een buitenlandse werkgever en wonen buiten Nederland bent u bij ons aan het juiste adres!"Translate this site


Franse 'Miljonairsbelasting' gaat door

Het Franse Constitutionele Hof heeft groen licht gegeven voor de omstreden 'miljonairsbelasting'. Bedrijven die jaarsalarissen van één miljoen euro of meer geven, moeten daar extra belasting op betalen om Frankrijk uit de crisis te helpen. In eerste instantie zouden juist de werknemers te maken krijgen met een belastingverhoging naar 75 procent. President François Hollande haalde zich daarmee de woede van topmannen en voetbalclubs op de hals, die met een staking dreigden.

Uiteindelijk haalde het Hof een streep door de rekening, omdat 66 procent belasting het wettelijk maximum is voor particulieren. Tot tegenzin van ondernemers koos de socialistische overheid er toen voor om de rekening dan maar bij de bedrijven te leggen. Bedrijven moeten nu 50 procent van het miljonairsloon van 2013 en 2014 aan de fiscus afdragen, plus de circa 25 procent aan sociale bijdragen. Overigens hoeven ze nooit meer dan 5 procent van hun omzet in te leveren als miljonairsbelasting.

Internationaal werkzaam, zeevarend? Werkzaam in de bagger- of offshore-industrie? Neem contact op met Robelco Tax Services!

X