Vincent de Groot: "Onze dienstverlening is volledig gericht op de internationale werknemer. Door de uitgebreide ervaring met en de specifieke kennis over onder meer de fiscale omstandigheden van zeevarenden, personen werkzaam in de offshore-industrie en bij baggerbedrijven, maar ook voor andere internationaal mobiele werknemers, weet u zeker dat uw fiscale zaken in vertrouwde en deskundige handen zijn.

Bent u buiten Nederland werkzaam? Zit u met vragen over belastingen en sociale premies? Niet alleen voor het verzorgen van uw Nederlandse aangifte inkomstenbelasting, maar ook bij advisering over werken buiten Nederland of voor een buitenlandse werkgever en wonen buiten Nederland bent u bij ons aan het juiste adres!"Translate this site


Meer duurzame band met buitenland leidde tot heffing forensenbelasting

Onlangs oordeelde Hof Den Bosch dat een vrouw voor het jaar 2011 terecht een aanslag forensenbelasting had gekregen omdat in dat jaar haar hoofdverblijf in Duitsland was en niet in Nederland. Forensenbelasting is een belasting die een gemeente kan heffen als iemand een gemeubileerde (vakantie)woning in de gemeente bezit. Als extra voorwaarden gelden hierbij dat het geen hoofdverblijf is, maar wel voor meer dan 90 dagen door de eigenaar (of diens gezin) wordt gebruikt.

In de onderhavige procedure verbleef de vrouw in 2011 150 dagen in de woning in Veere en 150 dagen in haar andere woning in Duitsland. De vrouw bestreed niet dat ze voor meer dan 90 dagen per jaar in Veere verbleef, maar wel dat de woning in Veere niet haar hoofdverblijf zou zijn.

Het hof stelde voorop dat de gelijke fysieke verblijfsduur van de vrouw in haar woningen in Nederland en Duitsland geen licht wierp op de vraag waar zij haar hoofdverblijf had in 2011. Echter uit enige feiten en omstandigheden maakte het hof op dat zij toch een meer duurzame band had met Duitsland dan met Nederland en dat zij dus haar hoofdverblijf had in Duitsland. Het hof lette daarbij op het volgende. Zij had de meeste financiële banden met Duitsland, haar echtgenoot en volwassen kinderen woonden in Duitsland, zij had tegen een officiële instantie verklaard in hoofdzaak in Duitsland te wonen en zij had de Duitse nationaliteit.

Internationaal werkzaam, zeevarend? Werkzaam in de bagger- of offshore-industrie? Neem contact op met Robelco Tax Services!

X