Vincent de Groot: "Onze dienstverlening is volledig gericht op de internationale werknemer. Door de uitgebreide ervaring met en de specifieke kennis over onder meer de fiscale omstandigheden van zeevarenden, personen werkzaam in de offshore-industrie en bij baggerbedrijven, maar ook voor andere internationaal mobiele werknemers, weet u zeker dat uw fiscale zaken in vertrouwde en deskundige handen zijn.

Bent u buiten Nederland werkzaam? Zit u met vragen over belastingen en sociale premies? Niet alleen voor het verzorgen van uw Nederlandse aangifte inkomstenbelasting, maar ook bij advisering over werken buiten Nederland of voor een buitenlandse werkgever en wonen buiten Nederland bent u bij ons aan het juiste adres!"Translate this site


Belastingdienst komt Trijntje Oosterhuis tegemoet

Het was een wild en goed bedoeld idee. Like Trijntjes oproep op Facebook en per keer stort ze één Euro op 555. Als Trijntje woord houdt – de oproep verdween volgens het Algemeen Dagblad bij zo’n 216.000 likes – doet ze financieel een flinke jas uit. Het wachten is nu op een mededeling van Oosterhuis of haar management. Ze is het aan haar stand verplicht om zich aan haar woord te houden en dat zou betekenen dat er ruim twee ton richting de Filipijnen gaat.

Ik moet aannemen dat er vandaag eerst koortsachtig overleg is met haar belastingadviseur. Die zal haar misschien gisterenavond al een telefoontje hebben gegeven in de trant van ‘Trijn, weet je wel wat je doet?’. Waarop Trijntje aanvankelijk wel zal hebben gereageerd in de geest van ‘Wat een zeur, die man. Over geld zaniken terwijl die arme mensen daar niet te eten, niet te drinken hebben. En geen dak boven hun hoofd’. Maar gaandeweg de avond keek Trijn daar toch wat genuanceerder naar. Om niet zeggen: véél genuanceerder.

Maandag 18 november 2013 zal Trijntje Oosterhuis zich nog lang herinneren als de dag waarop ze kennis maakte met de kracht van de sociale media. Zou ze de oproep niet voortijdig hebben gestopt: waar zou het zijn geëindigd? Bij 500.000? Een miljoen? Zing dat maar weer eens bij elkaar.

Het wordt fiscaal vandaag een flink gepuzzel. Is het aftrekbaar? Ja, dat is het, mits er gestort wordt op 555. Dat weten we nog van Haïti. Doen we het via de BV? Dat schiet niet op, maximaal ruim 20 procent belastingbesparing. In privé dan maar, dat bespaart 52 procent in de hoogste schaal. Daar zal ze toch wel voor een flink deel in zitten, die hoogste schaal?

Wat was het laatste aantal likes dat iedereen heeft kunnen zien? Klopt dat, die 216.000 waarover het AD rapporteert? Dan neemt de belastingdienst toch mooi maximaal 112.000 euro voor zijn rekening. Dat vraagt wat geschuif: een deel betalen in 2013 en een deel in 2014? Een beetje belastingadviseur weet daar wel raad mee.

Internationaal werkzaam, zeevarend? Werkzaam in de bagger- of offshore-industrie? Neem contact op met Robelco Tax Services!

X