Vincent de Groot: "Onze dienstverlening is volledig gericht op de internationale werknemer. Door de uitgebreide ervaring met en de specifieke kennis over onder meer de fiscale omstandigheden van zeevarenden, personen werkzaam in de offshore-industrie en bij baggerbedrijven, maar ook voor andere internationaal mobiele werknemers, weet u zeker dat uw fiscale zaken in vertrouwde en deskundige handen zijn.

Bent u buiten Nederland werkzaam? Zit u met vragen over belastingen en sociale premies? Niet alleen voor het verzorgen van uw Nederlandse aangifte inkomstenbelasting, maar ook bij advisering over werken buiten Nederland of voor een buitenlandse werkgever en wonen buiten Nederland bent u bij ons aan het juiste adres!"Translate this site


Asscher hekelt schenking kinderopvangtoeslag

Minister van Sociale Zaken Lodewijk Asscher hekelt de constructie waarbij gastouders de eigen bijdrage van de kinderopvangtoeslag mogen schenken aan hun kinderen. Dat bleek dinsdag tijdens het wekelijkse vragenuurtje. Het is niet de bedoeling dat dit soort praktijken in feite kan leiden tot gratis kinderopvang waarbij geen eigen bijdrage wordt betaald, zei de minister. Hij reageerde op de uitspraak van de Raad van State, die de constructie goedkeurde waarbij grootouders die zijn ingeschreven bij een gastouderbureau op hun kleinkinderen passen.

Belastingdienst
Het bedrag dat hun kinderen kwijt waren aan de eigen bijdrage voor de kinderopvang mogen de gasthouders aan hen schenken, oordeelde de Raad van State vorige week. De Belastingdienst loopt hierdoor geld mis. Hoeveel kon Asscher nog niet zeggen. Zijn departement bestudeert het vonnis van de Raad van State momenteel. In januari kan de minister hier meer over vertellen; dan wordt ook duidelijk of hij de wet gaat aanpassen om deze lacune te dichten. "Ik ben en blijf van mening dat het belangrijk is om een eigen bijdrage te betalen", zei Asscher. De uitspraak brengt de eigen bijdrage in het geding. Dat is niet wenselijk. "Kinderopvang is niet gratis, er wordt serieus en professioneel werk gedaan."

Internationaal werkzaam, zeevarend? Werkzaam in de bagger- of offshore-industrie? Neem contact op met Robelco Tax Services!

X