Vincent de Groot: "Onze dienstverlening is volledig gericht op de internationale werknemer. Door de uitgebreide ervaring met en de specifieke kennis over onder meer de fiscale omstandigheden van zeevarenden, personen werkzaam in de offshore-industrie en bij baggerbedrijven, maar ook voor andere internationaal mobiele werknemers, weet u zeker dat uw fiscale zaken in vertrouwde en deskundige handen zijn.

Bent u buiten Nederland werkzaam? Zit u met vragen over belastingen en sociale premies? Niet alleen voor het verzorgen van uw Nederlandse aangifte inkomstenbelasting, maar ook bij advisering over werken buiten Nederland of voor een buitenlandse werkgever en wonen buiten Nederland bent u bij ons aan het juiste adres!"Translate this site


Ook aflossen restschuld met belastingvrije schenking

Goed nieuws voor mensen met een restschuld. Uit het nieuwe Belastingplan van het kabinet blijkt dat zij een schenking ook belastingvrij mogen gebruiken voor het aflossen van (een deel van) deze schuld. De maatregel gaat met terugwerkende kracht in per 29 oktober 2012.

Dat blijkt uit een besluit van staatssecretaris Weekers. Vijf jaar nadat de woning is verkocht voor een lager bedrag dan de hypotheek op dat moment was, mag de schenking nog belastingvrij gebruikt worden om de restschuld af te lossen.

Ook bevestigt Weekers dat per 1 oktober 2013 de vrijstelling voor schenking voor de eigen woning is verhoogd naar 100.000 euro. Eerder mocht alleen een ouder aan een kind tussen 18 en 40 jaar schenken, maar ook deze beperking is losgelaten in het nieuwe besluit.

Internationaal werkzaam, zeevarend? Werkzaam in de bagger- of offshore-industrie? Neem contact op met Robelco Tax Services!

X