Vincent de Groot: "Onze dienstverlening is volledig gericht op de internationale werknemer. Door de uitgebreide ervaring met en de specifieke kennis over onder meer de fiscale omstandigheden van zeevarenden, personen werkzaam in de offshore-industrie en bij baggerbedrijven, maar ook voor andere internationaal mobiele werknemers, weet u zeker dat uw fiscale zaken in vertrouwde en deskundige handen zijn.

Bent u buiten Nederland werkzaam? Zit u met vragen over belastingen en sociale premies? Niet alleen voor het verzorgen van uw Nederlandse aangifte inkomstenbelasting, maar ook bij advisering over werken buiten Nederland of voor een buitenlandse werkgever en wonen buiten Nederland bent u bij ons aan het juiste adres!"



Translate this site


Nederlandse beroepsbevolking bij wereldtop

De Nederlandse beroepsbevolking behoort wat betreft kennis en vaardigheden nog steeds tot de wereldtop. Dat blijkt volgens hoogleraar bedrijfskunde Henk Volberda van de Erasmus Universiteit Rotterdam uit een deze week gepubliceerd rapport van het World Economic Forum (WEF).

Vorige maand werd bekend dat Nederland op de jaarlijkse wereldranglijst van meest concurrerende economieën van WEF is gedaald van de vijfde naar de achtste plek. Die daling weet Volberda toen onder meer aan „falend kabinetsbeleid” en een gebrekkige kredietverstrekking, waardoor economische kansen hier onvoldoende worden benut.

Aan de kwaliteit van de beroepsbevolking ligt het in ieder geval niet, zo concludeert hij nu. Het WEF heeft nu voor het eerst ook onderzoek gedaan naar het 'menselijk kapitaal' van landen, een belangrijke peiler van de concurrentiekracht. Nederland staat in deze ranking op de vierde plaats, achter Zwitserland, Finland en Singapore.

Met name wat betreft gezondheid en welzijn en een stimulerende omgeving presteert Nederland goed. „Ook mensen uit lagere millieus kunnen hier carrière maken”, benadrukt Volberda. Het onderwijs is hier hier eveens goed geregeld, al zou de deelname aan hoger onderwijs en het rendement ervan volgens de hoogleraar nog wel iets verbeterd kunnen worden.

Er zijn nog enkele punten waar Nederland meer aandacht aan moet besteden, stelt de bedrijfskundige. Vergeleken met andere landen blijft ons land bijvoorbeeld iets achter op de deelname van vrouwen aan het arbeidsproces en de productiviteit van de Nederlandse werknemer in verhouding tot zijn salaris.

Ook op aspecten als een evenwichtige levensverhouding van vrouwen ten opzichte van mannen, obesitas onder volwassenen, en werkstress valt nog een inhaalslag te maken. Voor productiviteitsverbetering is vooral een gezonde en goed uitgeruste beroepsbevolking nodig, aldus Volberda.

Internationaal werkzaam, zeevarend? Werkzaam in de bagger- of offshore-industrie? Neem contact op met Robelco Tax Services!

X