Vincent de Groot: "Onze dienstverlening is volledig gericht op de internationale werknemer. Door de uitgebreide ervaring met en de specifieke kennis over onder meer de fiscale omstandigheden van zeevarenden, personen werkzaam in de offshore-industrie en bij baggerbedrijven, maar ook voor andere internationaal mobiele werknemers, weet u zeker dat uw fiscale zaken in vertrouwde en deskundige handen zijn.

Bent u buiten Nederland werkzaam? Zit u met vragen over belastingen en sociale premies? Niet alleen voor het verzorgen van uw Nederlandse aangifte inkomstenbelasting, maar ook bij advisering over werken buiten Nederland of voor een buitenlandse werkgever en wonen buiten Nederland bent u bij ons aan het juiste adres!"Translate this site


Brussel wil btw-terugvordering voor hele EU

Alle twintig miljoen Europese ondernemingen zouden maar met één standaard-btw-verklaring te maken moeten hebben. Zo'n eenvoudigere btw-heffing kan het bedrijfsleven tot 15 miljard euro per jaar opleveren.

Dat stelde de Europese Commissie in Brussel woensdag. Nu verschillen de regelingen rond de btw-teruggave nog van land tot land, met veel papierwerk en daaraan verbonden kosten tot gevolg, aldus Europees Commissaris Algirdas Semeta (Belastingen). Overheden moeten volgens Semeta meer inkomsten binnenkrijgen doordat bedrijven vaker btw-aangifte zullen doen. Hij noemde de huidige uiteenlopende btw-heffingen een van de grootste obstakels van de Europese markt.

Semeta stelt daarom een uniforme Europese btw-terugvordering voor. Bedrijven in elk land zouden daarbij een formulier met 5 tot 26 vakken voorgeschoteld krijgen als zij hun btw-aangifte willen doen. Nu worden soms wel honderd gegevens gevraagd. De termijnen voor het doen van de aangifte worden ook gelijkgetrokken.

De Nederlandse Belastingdienst wil vooralsnog niet reageren op de plannen vanuit Brussel. "Het is een interessant idee, maar eerst willen we eens horen hoe Europa dit precies zou willen aanpakken."

Internationaal werkzaam, zeevarend? Werkzaam in de bagger- of offshore-industrie? Neem contact op met Robelco Tax Services!

X