Vincent de Groot: "Onze dienstverlening is volledig gericht op de internationale werknemer. Door de uitgebreide ervaring met en de specifieke kennis over onder meer de fiscale omstandigheden van zeevarenden, personen werkzaam in de offshore-industrie en bij baggerbedrijven, maar ook voor andere internationaal mobiele werknemers, weet u zeker dat uw fiscale zaken in vertrouwde en deskundige handen zijn.

Bent u buiten Nederland werkzaam? Zit u met vragen over belastingen en sociale premies? Niet alleen voor het verzorgen van uw Nederlandse aangifte inkomstenbelasting, maar ook bij advisering over werken buiten Nederland of voor een buitenlandse werkgever en wonen buiten Nederland bent u bij ons aan het juiste adres!"Translate this site


Prinsjesdag aftrap spannend politiek najaar

Prinsjesdag dinsdag belooft weinig nieuws maar de dag vormt wel de aftrap van een bijzonder spannend politiek najaar. Waar het kabinet de afgelopen maanden de oppositie nog vaak voorhield te wachten tot de bekendmaking van de plannen op Prinsjesdag, kan dat na dinsdagmiddag niet langer.

Na de politieke beschouwingen volgende week in de Tweede Kamer, zal het middelpunt van de belangstelling zich mogelijk langzaam verschuiven naar de Eerste Kamer, waar het kabinet van VVD en PvdA geen meerderheid heeft en dus hoe dan ook zaken zal moeten doen met de oppositie.

Veel van de kabinetsplannen zijn de afgelopen weken al uitgelekt, onder meer hoe het kabinet denkt de met Brussel afgesproken extra 6 miljard aan bezuinigingen vorm te geven. Dat bedrag komt bovenop de miljardenbezuinigingen die volgend jaar als gevolg van onder meer het Kunduzakkoord uit april 2011 en het regeerakkoord van vorig najaar worden doorgevoerd.

Gevolgen
Afgelopen zondag werden ook de gevolgen van het kabinetsbeleid al duidelijk, toen het Centraal Planbureau de complete doorrekening van het kabinet in de Macro Economische Verkenning vrijgaf nadat de hoofdlijnen waren uitgelekt. Volgens het CPB remmen de bezuinigingen van het kabinet de economische groei volgend jaar met een kwart procentpunt; er blijft 0,5 procent groei over. De werkloosheid stijgt naar 9,25 procent (CBS-definitie) en het begrotingstekort naar 3,3 procent. De koopkracht van de Nederlander daalt gemiddeld met 0,5 procent.

Troonrede
Of het kabinet toch nog iets geheim heeft weten te houden, weten we dinsdagmiddag. Om 1 uur leest koning Willem-Alexander voor het eerst de troonrede voor. Om 3 uur wordt het beroemde koffertje met de miljoenennota en de rijksbegroting in de Tweede Kamer aangeboden door minister van Financiën Jeroen Dijsselbloem, ook voor hem een primeur. 's Avonds is er bij de NOS een debat met de fractievoorzitters uit de Tweede Kamer. De algemene politieke beschouwingen met premier Mark Rutte zijn volgende week.

Internationaal werkzaam, zeevarend? Werkzaam in de bagger- of offshore-industrie? Neem contact op met Robelco Tax Services!

X