Vincent de Groot: "Onze dienstverlening is volledig gericht op de internationale werknemer. Door de uitgebreide ervaring met en de specifieke kennis over onder meer de fiscale omstandigheden van zeevarenden, personen werkzaam in de offshore-industrie en bij baggerbedrijven, maar ook voor andere internationaal mobiele werknemers, weet u zeker dat uw fiscale zaken in vertrouwde en deskundige handen zijn.

Bent u buiten Nederland werkzaam? Zit u met vragen over belastingen en sociale premies? Niet alleen voor het verzorgen van uw Nederlandse aangifte inkomstenbelasting, maar ook bij advisering over werken buiten Nederland of voor een buitenlandse werkgever en wonen buiten Nederland bent u bij ons aan het juiste adres!"Translate this site


Ouderen willen eigen bijdrage AWBZ ontlopen

Notarissen krijgen veel ouderen over de vloer die hun testament willen aanpassen om aan de eigen bijdrage in de AWBZ te ontkomen. Door een wijziging te maken, willen ze voorkomen dat ze extra geld kwijt zijn aan bijvoorbeeld opvang in een verzorgingstehuis. Dat schrijft het AD vrijdag. Volgens de krant hebben al tienduizenden klanten bij hun notaris aangeklopt.

Wie de eigen bijdrage van de AWBZ niet kan betalen uit zijn pensioen en AOW moet zijn eigen vermogen aanspreken. De eigen bijdrage voor het verzorgingshuis kan maximaal oplopen tot 24 duizend euro per jaar. De ouderen zijn bang dat hun spaargeld zo bij de overheid terechtkomt in plaats van bij hun kinderen.

De eigen bijdrage kan worden omzeild door een aanpassing in het testament. Ouderen kunnen daarin opnemen dat kinderen hun kindsdeel mogen opeisen als de langstlevende ouder in een verzorgingshuis wordt opgenomen.

Internationaal werkzaam, zeevarend? Werkzaam in de bagger- of offshore-industrie? Neem contact op met Robelco Tax Services!

X