Vincent de Groot: "Onze dienstverlening is volledig gericht op de internationale werknemer. Door de uitgebreide ervaring met en de specifieke kennis over onder meer de fiscale omstandigheden van zeevarenden, personen werkzaam in de offshore-industrie en bij baggerbedrijven, maar ook voor andere internationaal mobiele werknemers, weet u zeker dat uw fiscale zaken in vertrouwde en deskundige handen zijn.

Bent u buiten Nederland werkzaam? Zit u met vragen over belastingen en sociale premies? Niet alleen voor het verzorgen van uw Nederlandse aangifte inkomstenbelasting, maar ook bij advisering over werken buiten Nederland of voor een buitenlandse werkgever en wonen buiten Nederland bent u bij ons aan het juiste adres!"



Translate this site


Kabinetsbeleid komt neer op belastingverhoging

Met het inkomensafhankelijk maken van de algemene heffingskorting verhoogt het kabinet de belastingtarieven weliswaar niet, maar voor een grote groep belastingbetalers zijn de gevolgen hetzelfde. Dat zegt hoogleraar fiscale economie Peter Kavelaars van de Erasmus Universiteit Rotterdam. "Het is geen tariefsverhoging, maar het heeft hetzelfde effect.” De algemene heffingskorting (2.001 euro) gaat in het dinsdag gepresenteerde Belastingplan voor inkomens vanaf de tweede belastingschijf omlaag naarmate zij meer verdienen.

Hoogleraar belastingrecht Jan Bouwman (Universiteit Groningen) noemt de ingreep van het kabinet "wat geniepig". "Het is een stille verhoging van de belastingdruk", zegt Bouwman. "Op papier blijft het tarief hetzelfde, maar effectief ga je meer betalen." Dat de belastingkorting voor werkenden, de arbeidskorting, wordt verhoogd doet aan dat beeld niet af, aldus Bouwman. Hoewel het maximale bedrag aan arbeidskorting omhoog gaat, wordt ook die aftrekpost inkomensafhankelijk gemaakt.

Loonsverhoging
Wie twintigduizend euro verdient en honderd euro loonsverhoging krijgt, betaalt daarover 42 euro belasting en krijgt 3 euro minder algemene heffingskorting. In totaal is deze persoon dus 45 euro belasting kwijt, in plaats van 42 euro, becijfert CDA-kamerlid Pieter Omtzigt op zijn website. Hij rekent voor dat de afbouw van de heffingskorting voor inkomens tussen de 40.248 en 55.991 euro leidt tot een verhoging van de belastingdruk van 42 naar 49 procent. Inkomens tussen 19.645 en 40.248 euro betalen volgens Omtzigt feitelijk 45 procent belasting, vergeleken met het officiële tarief van 42 procent. Mensen die tussen 55.991 en 93.000 euro verdienen, vallen in het tarief van 52 procent, maar betalen feitelijk 59 procent. Vanaf 2015 komt de heffingskorting voor inkomens vanaf 90.000 euro helemaal te vervallen. "Als je meer belasting wilt binnenhalen, kun je de tarieven verhogen. Dat klinkt heel erg onsympathiek en heet nivellering", zegt Omtzigt. "Je kunt ook in het geheim de percentages omhoog schroeven en dat is wat er nu gebeurt."

Internationaal werkzaam, zeevarend? Werkzaam in de bagger- of offshore-industrie? Neem contact op met Robelco Tax Services!

X