Vincent de Groot: "Onze dienstverlening is volledig gericht op de internationale werknemer. Door de uitgebreide ervaring met en de specifieke kennis over onder meer de fiscale omstandigheden van zeevarenden, personen werkzaam in de offshore-industrie en bij baggerbedrijven, maar ook voor andere internationaal mobiele werknemers, weet u zeker dat uw fiscale zaken in vertrouwde en deskundige handen zijn.

Bent u buiten Nederland werkzaam? Zit u met vragen over belastingen en sociale premies? Niet alleen voor het verzorgen van uw Nederlandse aangifte inkomstenbelasting, maar ook bij advisering over werken buiten Nederland of voor een buitenlandse werkgever en wonen buiten Nederland bent u bij ons aan het juiste adres!"Translate this site


Actievoerders Greenpeace op boorplatform Gazprom

Twee actievoerders van Greenpeace hangen sinds vannacht aan een boorplatform van het Russische Gazprom in de Pechora Zee, tussen Rusland en de Noordpool in. De milieuorganisatie meldt het booreiland zo lang mogelijk te willen bezetten.

Vijf rubberbootjes met ieder twee actievoerders zijn vannacht vanaf de ijsbreker Arctic Sunrise, die onder Nederlandse vlag vaart, richting het boorplatform gevaren. Een bootje werd door de Russische kustwacht onderschept, waarna de twee opvarenden zijn gearresteerd. Momenteel zou de kustwacht toegang tot de ijsbreker eisen om een inspectie uit te voeren.

Bij deze tweede poging tot protest in een maand tijd is een Nederlandse campagneleider, Faiza Oulahsen (26), aan boord van de ijsbreker gekomen. De milieuorganisatie is in het gebied om te protesteren tegen plannen van Gazprom om samen met Shell naar olie te boren in de Pechora Zee. Het platform waarmee dat moet gebeuren, Prirazlomnaya, verkeert volgens Greenpeace in slechte staat. Ook zijn er vrijwel nooit schepen in de buurt om noodhulp te verlenen in het geval van een olielek.

Rusland heeft gedreigd met geweld
Vorige maand kreeg Greenpeace geen toestemming van de Russische autoriteiten om de Noordelijke Zeeroute te betreden. De Arctic Sunrise zette toch koers richting de zeeroute, waarop de Russische kustwacht uiteindelijk zou hebben gedreigd het vuur te openen als het schip het gebied niet zou verlaten. Dat was voor het ministerie van Buitenlandse Zaken in Den Haag aanleiding om Russische diplomaten om opheldering te vragen. Het ministerie tekende protest aan tegen het dreigen met geweld. Rusland had Nederland om toestemming moeten vragen om met geweld te dreigen. Ook wilde het ministerie weten waarom het schip geen vrije doorvaart had gekregen. Daarna was het stil, maar nu blijkt dat Greenpeace weer in het gebied is.

Update 09.50 uur
De Russische kustwacht heeft elf waarschuwingsschoten gelost. "Ze hebben gedreigd raak te schieten als we het gebied niet onmiddellijk verlaten, maar wij blijven vooralsnog", zegt een woordvoerder. De actie van de kustwacht is volgens de woordvoerder 'buitengewoon disproportioneel'. "Iedereen weet dat Greenpeace vreedzaam actievoert."

Internationaal werkzaam, zeevarend? Werkzaam in de bagger- of offshore-industrie? Neem contact op met Robelco Tax Services!

X