Vincent de Groot: "Onze dienstverlening is volledig gericht op de internationale werknemer. Door de uitgebreide ervaring met en de specifieke kennis over onder meer de fiscale omstandigheden van zeevarenden, personen werkzaam in de offshore-industrie en bij baggerbedrijven, maar ook voor andere internationaal mobiele werknemers, weet u zeker dat uw fiscale zaken in vertrouwde en deskundige handen zijn.

Bent u buiten Nederland werkzaam? Zit u met vragen over belastingen en sociale premies? Niet alleen voor het verzorgen van uw Nederlandse aangifte inkomstenbelasting, maar ook bij advisering over werken buiten Nederland of voor een buitenlandse werkgever en wonen buiten Nederland bent u bij ons aan het juiste adres!"Translate this site


Kabinet bevestigt hogere belastingdruk

Door de kabinetsmaatregelen gaan hogere inkomens fors meer belasting betalen over het geld dat ze exta verdienen boven een bepaalde inkomensgrens. Voor inkomens van circa 70.000 euro per jaar stijgt de zogenoemde marginale druk, de mate waarin belastingheffingen drukken op het extra inkomen, de komende jaren van 52 naar 60 procent. Minister Jeroen Dijsselbloem van Financiën heeft dat woensdag aan de Tweede Kamer geschreven, kort voor aanvang van de algemene beschouwingen over de kabinetsplannen voor volgend jaar. Tot een inkomen van 20.000 euro ligt de marginale druk op circa 20 procent. Daarna stijgt hij tot 50 procent. Bij een jaarinkomen van meer dan 115.000 euro daalt de marginale druk tot circa 55 procent.

Pensioenopbouw
Dijsselbloem spreekt verder tegen dat er sprake is van een tegenvaller bij de kabinetsplannen om de pensioenopbouw te verlagen. Het kabinet gaat er nog steeds van uit dat deze maatregel de schatkist in 2017 2,8 miljard oplevert.

D66-Kamerlid Steven van Weyenberg zegt over de marginale druk voor inkomens boven de 20.000 euro: ''Als je maar minder dan de helft van elke extra euro boven de 23.000 overhoudt, dan maakt het kabinet werken en scholing wel erg onaantrekkelijk. Ik had dit niet van de VVD verwacht.'' Wel vallen de belastingopbrengsten over pensioenen door andere oorzaken 1,5 miljard euro lager uit dan eerder geraamd. D66-Kamerlid Steven van Weyenberg spreekt van een ''gigantisch bedrag'' en zal om opheldering vragen.

Internationaal werkzaam, zeevarend? Werkzaam in de bagger- of offshore-industrie? Neem contact op met Robelco Tax Services!

X