Vincent de Groot: "Onze dienstverlening is volledig gericht op de internationale werknemer. Door de uitgebreide ervaring met en de specifieke kennis over onder meer de fiscale omstandigheden van zeevarenden, personen werkzaam in de offshore-industrie en bij baggerbedrijven, maar ook voor andere internationaal mobiele werknemers, weet u zeker dat uw fiscale zaken in vertrouwde en deskundige handen zijn.

Bent u buiten Nederland werkzaam? Zit u met vragen over belastingen en sociale premies? Niet alleen voor het verzorgen van uw Nederlandse aangifte inkomstenbelasting, maar ook bij advisering over werken buiten Nederland of voor een buitenlandse werkgever en wonen buiten Nederland bent u bij ons aan het juiste adres!"Translate this site


Notarissen willen belastingvrije schenking van 100.000 euro vastleggen in akte

Nederlanders mogen volgend jaar een ton belastingvrij schenken. Dat geld moet dan wel in de eigen woning worden gestoken. Dat is één van de plannen van het kabinet om de woningmarkt aan te jagen. De schenking moet gebruikt worden voor de aankoop van een huis, verbouwingen of als aflossing op de hypotheek.

Netwerk Notarissen heeft in reactie op dit bericht een brief gestuurd aan minister Dijsselbloem van Financiën. De organisatie vindt dat het schenken van zo'n groot bedrag moet worden vastgelegd in een notariële akte. ‘Het gaat om een heel groot belastingvrij bedrag en eenmaal geschonken kan die schenking niet meer ongedaan gemaakt worden. Als de schenker het bedrag later nodig heeft als oudedagsvoorziening, is er geen weg meer terug,’ aldus Netwerk Notarissen.De notaris kan in een schenkingsakte regelen dat een schenking (onder voorwaarden) terug moet naar de schenker als deze later door de schenking in financiële problemen zou komen. Netwerk Notarissen vindt ook dat de fiscale kant van het verhaal niet vergeten moet worden: 'De schenking van 100.000 euro wordt dan wel belastingvrij, maar over dat deel van de financiering van de woning is er dan geen hypotheekrenteaftrek. En bij het kopen van een nieuwe woning moet de 100.000 euro worden 'meegenomen'.'

Internationaal werkzaam, zeevarend? Werkzaam in de bagger- of offshore-industrie? Neem contact op met Robelco Tax Services!

X