Vincent de Groot: "Onze dienstverlening is volledig gericht op de internationale werknemer. Door de uitgebreide ervaring met en de specifieke kennis over onder meer de fiscale omstandigheden van zeevarenden, personen werkzaam in de offshore-industrie en bij baggerbedrijven, maar ook voor andere internationaal mobiele werknemers, weet u zeker dat uw fiscale zaken in vertrouwde en deskundige handen zijn.

Bent u buiten Nederland werkzaam? Zit u met vragen over belastingen en sociale premies? Niet alleen voor het verzorgen van uw Nederlandse aangifte inkomstenbelasting, maar ook bij advisering over werken buiten Nederland of voor een buitenlandse werkgever en wonen buiten Nederland bent u bij ons aan het juiste adres!"Translate this site


Belastingverdrag: Pensionado de klos

Het nieuwe Nederlands-Duitse belastingverdrag dreigt zeer nadelig uit te vallen voor Nederlandse gepensioneerden in Duitsland. Ze gaan meer belasting betalen. Niet langer in Duitsland, maar in Nederland.

Het grootste pijnpunt in het nieuwe Nederlands-Duitse belastingverdrag is de bepaling dat Nederlandse gepensioneerden van wie het pensioen, inclusief aow, boven de 15.000 euro per jaar is, door de Nederlandse fiscus worden belast. Wie een aanvullend pensioen van 5.500 euro of meer per jaar heeft, krijgt dus met de veranderingen te maken. Veel gepensioneerden gaan fors meer belasting betalen. In Duitsland is het toptarief 45 procent, in Nederland ligt dat op 52 procent. Het nieuwe stelsel gaat officieel op 1 januari 2014 in, maar er geldt een overgangsjaar tot 1 januari 2015.

Schok
Nederlandse pensioneerden in Duitsland reageren geschokt. "Dit is een staaltje van onbehoorlijk bestuur. Als ze regels willen veranderen: oké. Maar laat ze dat dan doen voor de nieuwe gevallen en niet voor de bestaande", aldus een van de pensionados. Het nieuwe verdrag gaat de gedupeerden 'enkele honderden tot enkele duizenden' euro's kosten. Er wonen zo'n 150.000 Nederlanders in Duitsland.

Internationaal werkzaam, zeevarend? Werkzaam in de bagger- of offshore-industrie? Neem contact op met Robelco Tax Services!

X