Vincent de Groot: "Onze dienstverlening is volledig gericht op de internationale werknemer. Door de uitgebreide ervaring met en de specifieke kennis over onder meer de fiscale omstandigheden van zeevarenden, personen werkzaam in de offshore-industrie en bij baggerbedrijven, maar ook voor andere internationaal mobiele werknemers, weet u zeker dat uw fiscale zaken in vertrouwde en deskundige handen zijn.

Bent u buiten Nederland werkzaam? Zit u met vragen over belastingen en sociale premies? Niet alleen voor het verzorgen van uw Nederlandse aangifte inkomstenbelasting, maar ook bij advisering over werken buiten Nederland of voor een buitenlandse werkgever en wonen buiten Nederland bent u bij ons aan het juiste adres!"Translate this site


Balie voor paspoort en DigiD op Schiphol

Vanaf vandaag kunnen Nederlanders die in het buitenland wonen, bij een balie op Schiphol terecht voor het aanvragen van een paspoort of identiteitskaart. Ook kunnen zij er een DigiD aanvragen; daarmee kunnen zij dan vanuit het buitenland veilig via internet zaken doen met de overheid, zoals belastingaangifte doen, kinderbijslag aanvragen of hun pensioenoverzicht bekijken. Minister Plasterk (Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties) en burgemeester Weterings (Haarlemmermeer) hebben de balie op Schiphol vandaag geopend in aanwezigheid van J. Nijhuis (CEO Schiphol Group).

De balie is 7 dagen per week open van 7 tot 22 uur. Officieel valt de balie onder de gemeente Haarlemmermeer; daardoor kunnen ook inwoners van Haarlemmermeer er op afspraak een paspoort of identiteitskaart aanvragen.

DigiD-buitenland
Tot voor kort konden Nederlanders in het buitenland geen DigiD aanvragen. Na de aanvraag via internet stuurt DigiD namelijk een persoonlijke activeringscode naar het adres waarop iemand ingeschreven staat in de Gemeentelijke Basisadministratie Persoonsgegevens (GBA). Bij Nederlanders in het buitenland ontbreekt deze adrescontrole. Speciaal voor deze groep is nu een DigiD via balie-uitgifte mogelijk gemaakt.
Aanvragers moeten een geldig Nederlands paspoort of ID-kaart en hun mobiele telefoon meenemen. DigiD voor Nederlanders in het buitenland werkt namelijk met inlogcodes via sms. Het is een proef waar behalve de gemeente Haarlemmermeer met de balie op Schiphol ook de grensgemeenten Enschede, Maastricht, Echt-Susteren en Den Haag aan meedoen. Op 2 september sluit het Nederlands Consulaat in Antwerpen hierbij aan.

Paspoort en ID-kaart thuisbezorgd
Haarlemmermeer doet ook mee met een proef om paspoorten en identiteitskaarten thuis te bezorgen. Reisdocumenten die bij de balie op Schiphol zijn aangevraagd, kunnen door heel Nederland (behalve op de Waddeneilanden) tegen een vergoeding bezorgd worden. Vier andere gemeenten (Dordrecht, Arnhem, 's-Hertogenbosch en Amersfoort) bezorgen reisdocumenten binnen de gemeente aan huis. Molenwaard biedt de mogelijkheid van bezorging thuis of op een werkadres. Minister Plasterk heeft vandaag afspraken over de proef ondertekend met de 6 deelnemende gemeenten.

Internationaal werkzaam, zeevarend? Werkzaam in de bagger- of offshore-industrie? Neem contact op met Robelco Tax Services!

X