Vincent de Groot: "Onze dienstverlening is volledig gericht op de internationale werknemer. Door de uitgebreide ervaring met en de specifieke kennis over onder meer de fiscale omstandigheden van zeevarenden, personen werkzaam in de offshore-industrie en bij baggerbedrijven, maar ook voor andere internationaal mobiele werknemers, weet u zeker dat uw fiscale zaken in vertrouwde en deskundige handen zijn.

Bent u buiten Nederland werkzaam? Zit u met vragen over belastingen en sociale premies? Niet alleen voor het verzorgen van uw Nederlandse aangifte inkomstenbelasting, maar ook bij advisering over werken buiten Nederland of voor een buitenlandse werkgever en wonen buiten Nederland bent u bij ons aan het juiste adres!"



Translate this site


Brief Raad voor de rechtspraak na tweede rondgang langs gerechten

De Raad voor de rechtspraak treft dertien concrete maatregelen om de in december 2012 in een manifest gesignaleerde problemen op te lossen en onvrede in de Rechtspraak weg te nemen.

Dat staat in een brief die de Raad voor de rechtspraak aan alle medewerkers heeft gestuurd. De aanleiding voor de brief was een manifest (PDF, 88 Kb) dat door raadsheren van het toenmalige gerechtshof in Leeuwarden was opgesteld. Dit manifest riep de Raad voor de rechtspraak en de gerechtsbesturen op prioriteit te geven aan kwaliteit en inhoud van het rechtspreken en minder te sturen op productiecijfers. Ook stond er in dat de raadsheren zich niet vertegenwoordigd voelden door de Raad voor de rechtspraak. Verder hadden zij kritiek op de gevolgde procedure bij het benoemen van gerechtsbestuurders als gevolg van de herziening van de gerechtelijke kaart per 1 januari 2013.

Het manifest, dat uiteindelijk ondertekend werd door circa zevenhonderd rechters en raadsheren, was voor de leden van de Raad aanleiding alle gerechten in de afgelopen periode twee maal te bezoeken om te praten over de problemen en de gevoelens.

Bekostigingssysteem
In de brief staat onder meer dat rechters, raadsheren en medewerkers zich bij de dagelijkse gang van zaken niet moeten laten leiden door het bekostigingssysteem. Alleen goede, tijdige rechtspraak in het belang van rechtzoekenden is van belang. Eerder zei de Raad voor de rechtspraak al dat hij de verantwoordelijkheid neemt voor rode cijfers als het echt niet anders kan. De kwaliteit van rechtspraak mag nimmer in het geding zijn, aldus de Raad.

De maatregelen betreffen verder de productie- en werkdruk, de rol en samenstelling van de Raad voor de rechtspraak, de benoemingsprocedure van bestuurders en de wijze van communiceren.

Internationaal werkzaam, zeevarend? Werkzaam in de bagger- of offshore-industrie? Neem contact op met Robelco Tax Services!

X