Vincent de Groot: "Onze dienstverlening is volledig gericht op de internationale werknemer. Door de uitgebreide ervaring met en de specifieke kennis over onder meer de fiscale omstandigheden van zeevarenden, personen werkzaam in de offshore-industrie en bij baggerbedrijven, maar ook voor andere internationaal mobiele werknemers, weet u zeker dat uw fiscale zaken in vertrouwde en deskundige handen zijn.

Bent u buiten Nederland werkzaam? Zit u met vragen over belastingen en sociale premies? Niet alleen voor het verzorgen van uw Nederlandse aangifte inkomstenbelasting, maar ook bij advisering over werken buiten Nederland of voor een buitenlandse werkgever en wonen buiten Nederland bent u bij ons aan het juiste adres!"Translate this site


Beeld over afbraak AWBZ klopt niet

Staatssecretaris Martin van Rijn van VWS stoort zich aan het beeld dat het kabinet zich met zijn bezuinigingen schuldig maakt aan afbraak van de AWBZ. ''Ongenuanceerd'' en ''echt onterecht'' vindt de PvdA-bewindsman deze kritiek, die onder meer te horen is bij oppositiepartijen als PVV en SP. Van Rijn zei dat zaterdag in het radioprogramma TROS Kamerbreed.

Het kabinet bezuinigt zo’n 3,5 miljard euro op de AWBZ, de regeling voor de langdurige zorg. Volgens Van Rijn geeft de overheid daardoor in 2017 evenveel uit aan de AWBZ als nu. Er wordt alleen voorkomen dat de uitgaven nog verder toenemen. Het beleid is erop gericht de huidige situatie te kunnen handhaven, zei Van Rijn. De kosten van de AWBZ stijgen fors door de vergrijzing.

Obesitas
Van Rijn zei verder geen voorstander te zijn van een btw-verhoging op snoep in de strijd tegen obesitas bij kinderen. Snoep valt nu nog onder het lage btw-tarief van 6 procent. ''Niet alle problemen zijn op te lossen door financiële prikkels'', vindt de staatssecretaris. Om te voorkomen dat kinderen te dik worden is in de eerste plaats gedragsverandering nodig, zei hij. Volgens Van Rijn beseffen veel kinderen en hun ouders nog onvoldoende welke gevolgen het heeft voor de gezondheid als je op jonge leeftijd te dik wordt.

Internationaal werkzaam, zeevarend? Werkzaam in de bagger- of offshore-industrie? Neem contact op met Robelco Tax Services!

X