Vincent de Groot: "Onze dienstverlening is volledig gericht op de internationale werknemer. Door de uitgebreide ervaring met en de specifieke kennis over onder meer de fiscale omstandigheden van zeevarenden, personen werkzaam in de offshore-industrie en bij baggerbedrijven, maar ook voor andere internationaal mobiele werknemers, weet u zeker dat uw fiscale zaken in vertrouwde en deskundige handen zijn.

Bent u buiten Nederland werkzaam? Zit u met vragen over belastingen en sociale premies? Niet alleen voor het verzorgen van uw Nederlandse aangifte inkomstenbelasting, maar ook bij advisering over werken buiten Nederland of voor een buitenlandse werkgever en wonen buiten Nederland bent u bij ons aan het juiste adres!"Translate this site


Van Rijn verzacht ingreep ouderen in AWBZ

Mensen die nog niet de AOW-leeftijd bereikt hebben en in een AWBZ-instelling verblijven, hoeven minder eigen bijdrage te betalen dan eerst de bedoeling was. Staatssecretaris Martin van Rijn (Volksgezondheid) heeft dat woensdag laten weten. De vermogensinkomensbijtelling voor deze groep wordt verzacht.

De maatregel houdt in dat deze cliënten een extra vrijstelling krijgen van 10.000 euro bij het bepalen van hun eigen bijdrage. De totale vrijstelling van het vermogen komt daarmee uit op circa 31.000 euro bij een eenpersoonshuishouden. De maatregel kost het kabinet circa 17 miljoen euro.

Ouderenbond ANBO noemt de wijziging 'een doekje voor het bloeden'. Hoewel de staatssecretaris de regeling voor een beperkt deel van de cliënten verbetert, wordt de regeling fors ingewikkelder en verandert er in de kern haast niets, concludeert de bond. 'Een lagere vermogensinkomensbijtelling zou inmiddels logischer zijn geweest dan zo'n beperkte reparatie met deze toeters en bellen", vindt ANBO-directeur Liane den Haan.

Internationaal werkzaam, zeevarend? Werkzaam in de bagger- of offshore-industrie? Neem contact op met Robelco Tax Services!

X