Vincent de Groot: "Onze dienstverlening is volledig gericht op de internationale werknemer. Door de uitgebreide ervaring met en de specifieke kennis over onder meer de fiscale omstandigheden van zeevarenden, personen werkzaam in de offshore-industrie en bij baggerbedrijven, maar ook voor andere internationaal mobiele werknemers, weet u zeker dat uw fiscale zaken in vertrouwde en deskundige handen zijn.

Bent u buiten Nederland werkzaam? Zit u met vragen over belastingen en sociale premies? Niet alleen voor het verzorgen van uw Nederlandse aangifte inkomstenbelasting, maar ook bij advisering over werken buiten Nederland of voor een buitenlandse werkgever en wonen buiten Nederland bent u bij ons aan het juiste adres!"Translate this site


De tien duurste steden ter wereld

Op vakantie letten de meeste mensen wat minder op wat ze uitgeven. Logisch ook, want u gaat op vakantie om te genieten van uw vrije tijd en niet om elk dubbeltje om te keren. Maar om te voorkomen dat de financiële kater bij thuiskomst al te groot is, zet OverGeld de duurste steden ter wereld op een rij.

Huurprijzen, accijnzen en wisselkoers
Deze steden zijn vooral duur vanwege hoge huurprijzen, de hoge levensstandaard en hoge salarissen. Die betekenen voor u als vakantieganger immers ook vaak dure hotels en hoge prijzen in bijvoorbeeld winkels en restaurants. Maar ook belastingen zijn een belangrijke factor, denk bijvoorbeeld aan de hoge accijnzen op alcohol in Scandinavië die het uitgaan erg duur maken. Tenslotte kan ook de koers van de lokale munt uw vakantie een stuk duurder maken, wanneer uw eigen munt een ongunstige wisselkoers heeft ten opzichte van die van uw vakantieland.

Duur Zwitserland
Dat Zwitserse steden de kopposities bezetten is geen toeval. Het land kent een hoge levensstandaard en weinig interne economische competitie. Gildes en corporaties houden het aantal mensen dat een bepaald vak mag uitoefenen beperkt, en stelt hoge verplichte prijze vast. De markten zijn sterk lokaal georganiseerd en klein. Ondernemers kennen hun concurrenten en weten dat de bevolking koopkrachtig is. Daardoor kunnen zij de prijzen hoog houden: de bevolking betaalt toch wel - en dus de toerist ook.

Nog meer dure steden zien? Hier staat de top 30 van Xpatulator.

Internationaal werkzaam, zeevarend? Werkzaam in de bagger- of offshore-industrie? Neem contact op met Robelco Tax Services!

X