Vincent de Groot: "Onze dienstverlening is volledig gericht op de internationale werknemer. Door de uitgebreide ervaring met en de specifieke kennis over onder meer de fiscale omstandigheden van zeevarenden, personen werkzaam in de offshore-industrie en bij baggerbedrijven, maar ook voor andere internationaal mobiele werknemers, weet u zeker dat uw fiscale zaken in vertrouwde en deskundige handen zijn.

Bent u buiten Nederland werkzaam? Zit u met vragen over belastingen en sociale premies? Niet alleen voor het verzorgen van uw Nederlandse aangifte inkomstenbelasting, maar ook bij advisering over werken buiten Nederland of voor een buitenlandse werkgever en wonen buiten Nederland bent u bij ons aan het juiste adres!"Translate this site


DigiD: U woont in het buitenland

Woont u in het buitenland? En heeft u de Nederlandse nationaliteit of de nationaliteit van een ander land in de Europese Economische Ruimte (EER)? Dan kunt u een DigiD aanvragen. Had u al een DigiD voordat u verhuisde naar het buitenland? Dan kunt u die gewoon blijven gebruiken.


Om een DigiD aan te vragen in het buitenland, moet u in bezit zijn van:
  • Nederlandse nationaliteit of de nationaliteit van een ander EER-land (de EU-landen, aangevuld met Noorwegen, IJsland en Liechtenstein)
  • geldig paspoort of identiteitskaart van een EER-land (let op: geen rijbewijs)
  • burgerservicenummer (BSN)
  • inschrijving in de Registratie Niet-Ingezetenen (RNI)
  • mobiele telefoon waarop u sms-berichten kunt ontvangen
  • e-mailadres
Langskomen bij een balie (verplicht)
Let op: Door het coronavirus zijn niet alle balies in het buitenland geopend. Informeer bij de balie van uw keuze of deze geopend is voordat dat u uw aanvraag voor een DigiD-account doet.
Heeft u het aanvraagformulier ingevuld? Dan ontvangt u een baliecode per sms en e-mail. Met deze code kunt u binnen 30 dagen uw brief met DigiD-activeringscode ophalen bij een van de DigiD-balies.

Neem het volgende mee naar de balie:
  • baliecode (u heeft deze ontvangen per sms en per e-mail)
  • paspoort of identiteitskaart van een EER-land (waarvan u het documentnummer hebt ingevuld op uw aanvraag)
  • burgerservicenummer
Let op, niet elk land heeft een DigiD-balie en bij sommige balies moet u eerst een afspraak maken.
DigiD aanvragen buitenland

Ik woon in het buitenland en ontvang AOW
Dan hoeft u niet langs een balie. Vraag uw DigiD aan via de Sociale Verzekeringsbank. U ontvangt de brief met uw DigiD activeringscode op uw adres in het buitenland.

Internationaal werkzaam, zeevarend? Werkzaam in de bagger- of offshore-industrie? Neem contact op met Robelco Tax Services!

X