Vincent de Groot: "Onze dienstverlening is volledig gericht op de internationale werknemer. Door de uitgebreide ervaring met en de specifieke kennis over onder meer de fiscale omstandigheden van zeevarenden, personen werkzaam in de offshore-industrie en bij baggerbedrijven, maar ook voor andere internationaal mobiele werknemers, weet u zeker dat uw fiscale zaken in vertrouwde en deskundige handen zijn.

Bent u buiten Nederland werkzaam? Zit u met vragen over belastingen en sociale premies? Niet alleen voor het verzorgen van uw Nederlandse aangifte inkomstenbelasting, maar ook bij advisering over werken buiten Nederland of voor een buitenlandse werkgever en wonen buiten Nederland bent u bij ons aan het juiste adres!"Translate this site


Zoektocht maritieme jongerenambassadeurs van start

Nederland Maritiem Land (NML) gaat voor het achtste jaar op rij op zoek naar maritieme studenten of young professionals die een jaar lang de maritieme wereld in beeld willen brengen en hun ervaringen willen delen. De zoektocht naar de nieuwe Young Maritime Representatives (YMR's) is in september gestart.

Vanwege de onzekerheid die ontstond door de komst van het coronavirus, koos NML ervoor de pitchdag uit te stellen. Normaal vond deze altijd plaats in mei/juni voorafgaand aan het schooljaar waarin de jongeren als ambassadeurs te werk zouden gaan. Dit jaar vindt de verkiezing plaats op 15 oktober. De gekozen YMR's zullen vanaf november het stokje overnemen van hun voorgangers Bas, Danique en Jesper. 

De kans is groot dat fysieke evenementen en open dagen dit schooljaar nog geen doorgang kunnen vinden door Covid-19. De YMR's zullen daarom vooral op digitale wijze jongeren helpen bij hun studie- en beroepskeuze. Ze delen graag de aankomende evenementen van maritieme scholen onder de volgers. Verder staan ze natuurlijk open om (aangepast aan de huidige maatregelen) langs te komen aan boord van schepen, op scholen en een kijkje te nemen bij maritieme bedrijven.

Onderonsje met de minister
De huidige YMR's (Bas, Danique en Jesper) bezochten afgelopen jaar Offshore Energy 2019 om op onderzoek uit te gaan wat de offshore sector inhoudt. Voor Jesper meteen een mooie kans om een stageplek te zoeken, aangezien hij vanaf de zomer van 2020 stage ging lopen aan boord van een zeeschip. De jongerenambassadeurs waren uitgenodigd bij het gala, waar ze de genomineerden met hun vragen het vuur aan de schenen mochten leggen.

Tijdens de beurs Europort in Rotterdam openden de Bas, Danique en Jesper de beurs, waarna ze rondleidingen aan middelbare scholieren hebben gegeven, maar ook minister van Infrastructuur en Waterstaat Cora van Nieuwenhuizen hebben ontmoet. Verder nam Danique ons mee naar haar opleiding, liet Bas ons meer zien aan boord van het binnenvaartschip waar hij stage loopt en mochten we met Jesper meekijken met de fysieke trainingen die hij moest volgen ter voorbereiding tot zijn stage als Maritiem Officier.

Ook zijn de YMR's aan boord geweest van de Zr. Ms. Van Speijck van de Koninklijke Marine, waarbij ze van dichtbij helikopters, F16’s en een onderzeeboot hebben gezien. Om de basisschoolleerlingen te bereiken is er een gastles opgenomen, die bij basisscholen een korte inkijk in de maritieme sector geeft.

Digitale pitchdag
De YMR's kunnen zich op maken voor een drukke week van 7 t/m 14 november. Dan vindt namelijk de Maritime Week plaats. Dit jaar zullen er veel online evenementen plaatsvinden, maar waar het kan natuurlijk ook fysiek. De jongerenambassadeurs zullen hier verslag van doen.

Studenten afkomstig van maritieme mbo-, hbo- en universitaire opleidingen en young professionals die minder dan twee jaar werkzaam zijn in de sector, kunnen zich aanmelden voor de functie van YMR. Tijdens de digitale pitchdag op donderdag 15 oktober kunnen zij in maximaal vijf minuten vertellen waarom juist zij de nieuwe ambassadeur moeten worden.

Internationaal werkzaam, zeevarend? Werkzaam in de bagger- of offshore-industrie? Neem contact op met Robelco Tax Services!

X